Greymouth

Vandaag zijn we dwars over het Zuidereiland gereden van Kaikoura aan de oostkust naar Greymouth aan de westkust. Maar die reis startte pas om half 10. Eerst stonden namenlijk de dolfijnen op het programma. Om half 6 ‘s-morgens vertrok de bus naar de Delphin Encounter alwaar de zwemmers hun wetsuit konden aantrekken en de niet-zwemmers, zij moesten maar even wachten. Op naar de boot en varen maar. Na een tijdje varen werden de dolfijnen gevonden. De zwemmers van boord en badderen met die geit, ehh…..dolfijn! Het werd mij allemaal iets te veel want ik kreeg last van zeeziekte. Na een plastic emmer gedeeltelijk gevuld te hebben ging het alweer een stuk beter. Steeds weer verplaatste de boot zich naar een plek waar weer meer dolfijnen waren en steeds weer werden de zwemmers in het diepe gegooid. Uiteindelijk werd toch de terugtocht aanvaard en om 9 uur waren we weer bij het dolfijnen-centrum.
Om half 10 dus onderweg naar het westen. Er werd besloten om een kleine omweg te maken via Westport om zodoende een mooie rit te kunnen maken over de kustweg naar Greymouth. Bij Westport eerst nog een mooie wandeling gemaakt over de klif waarna we nog een korte stop zouden maken in Punakaiki. Hier hebben we de zogenaamde Pancake Rocks (oftewel pannekoek-rotsen) bekeken. Tenslotte zijn we veilig gearriveerd in Greymouth.
Morgen vervolgen we onze weg zuidwaarts langs de westkust naar Fox Glacier. Als het weer het toe laat gaan we hier maandag met een helicopter de gletsjer op.

Ik kan jullie allemaal een beetje blij maken. Ik heb hier de mogelijkheid en tijd genoeg om een kleine selectie van de tot nu toe 670 foto’s (info voor Ivo: BRUTO) te verwerken in een kleine diashow. Bij deze dan:

 

Comments
 1. Hallo Peter,
  Natuurlijk wordt je hier in de gaten gehouden. En de fouten die je soms maakt wijten we dan maar aan de vakantiestress of je ouderdom. De verslagen en de foto’s zien er goed uit,

  Naoschrif: Veul jeluk mit dienge 50e verjoardaag dumm tse al jehad has of binnekots kries.
  Noch veul schjön daag jewunst.

 2. Hoi Peter,
  Het ziet er allemaal geweldig uit., om jaloers op te worden. Enerzijds de ruwe natuur, anderzijds ook heel beschaafd en netjes (strakgemaaide gazons, keurig verzorgde lodges ed). De walvissen en dolfijnen spreken natuurlijk tot onze verbeelding. Jammer dat je zeeziek was, wellicht toch mee moeten gaan zwemmen. Ben benieuwd naar het vervolg.
  Groetjes, Nicole

 3. Hoi Peter,
  Zo eens even bijgelezen vandaag,en foto`s bekeken natuurlijk. In een woord SUPER.
  Had ik toch gelijk van dat zeeziek worden he!!!!!!!
  Hoop dat je nog veel spannends beleeft zo dat wij dat ook weer terug kunnen lezen.
  Wij gaan zo naar de prinsuitroeping, dus vanaf deze kant een 3werf ALAAF.
  Groetjes Astrid en de rest

 4. de foto’s zien inderdaad prachtig uit,het lijkt wel of zo uit een reisgids komen.Als je weer thuis bent zullen we de andere foto’s ook wel zien.maar zover is het nog lang niet,geniet er nog maar even van.Morgen(vandaag voor jou) is het WK veldrijden .Ik hou je wel op de hoogte. groetjes

 5. Hoi Peter,

  sjoon foto’s al zin die nog bruto 🙂
  Is ut waal nog good gekomme mit dea ummer en dich ?

  In Gelaen vruus ut weer en goan ich zo noa de pronkzitting bie de Flaarisse.

  Groetjes en tot ut volgende verheulkuh.

  Ivo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *