Grobschnitt

Oude maar zeker geen vergane glorie, Grobschnitt leeft en hoe! Vele lezers – zeker die van een jongere generatie – zullen zich nu afvragen waar dit over gaat. Wie of wat is Grobschnitt? Is het een traditioneel Duits streekgerecht of misschien een alien uit een onbekend sterrenstelsel? Helaas, niets van dit is waar! Grobschnitt is een Duitse progrock-band die vooral veel succes had in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Hun optreden waren avondvullende theaterstukken met veel pyrotechnische hoogstandjes. Hoogtepunt was steevast het legendarische “Solar Music”, een minstens drie kwartier durend epos dat bij ieder optreden steeds weer net iets anders klonk. In 1989 viel het doek voor Grobschnitt, het was genoeg geweest. Een stukje muziekgeschiedenis ging de boeken in tot 18 jaar later plots een nieuwe hoofdstuk werd geschreven. In 2007 pakten enkele oud-leden samen met hun zonen het stokje weer op en zodoende is Grobschnitt weer alive.

En sindsdien zijn er weer concerten, geen nieuw werk maar enkel de oude bekende klassiekers. Vanavond was weer zo’n optreden, ditmaal in het theater van Hagen. Voorbij Wuppertal, diep in het Roergebied ligt de thuishaven van de legendarische band. Hier vinden gedurende de maand 4 bijzondere concerten plaats: het album “Rockpommel’s Land” uit 1977 wordt integraal uitgevoerd samen met het Philharmonisches Orchester Hagen, althans na de pauze.

Het 100 jaar oude theater is alle vier avonden tot de nok uitverkocht. De veelal grijzende en kalende fans genieten van iedere noot en de arrangementen van het  symfonie-orkest draagt in grote mate bij aan de geweldige sfeer.

Grobschnitt leeft voort, forever…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *