Grüezi

Een laatste ontbijt in Arosa en dan terug naar huis. Voor de laatste keer met de Arosabahn naar Chur, ik ken het traject al als mijn broekzak. Gisteravond heb ik de vakantie afgesloten met een multimediaal lichtspel op de Obersee, een half uurtje water- en lichtshow onder begeleiding van populaire deuntjes en jazeker, ook André Rieu was te horen.

Ik hoef vandaag maar twee keer over te stappen, de eerste keer in Chur en dan pas weer in Keulen. Met de EC 6 – die helemaal door rijdt naar Hamburg – reis ik comfortabel naar het noorden. De laatste 50 minuten naar Aken leg ik dan af met de Regionalbahn en aldaar wordt ik met de auto opgehaald. Als alles goed gaat ben ik omstreeks half 9 weer veilig thuis.

Niet dus!! In Basel slaat het noodlot toe, de locomotief wilt niet meer verder en we moeten wachten op een vervangend exemplaar. Er bestaat ook de mogelijkheid om overstappen op de ICE maar dan moet ik in Mannheim weer overstappen. Ik besluit te wachten op de nieuwe loc omdat ik dan in ieder geval zeker ben van een gereserveerde eerste klas plaats. Met 40 minuten vertraging denderen we vervolgens Duitsland binnen.

Vakantie is altijd te kort en dat was deze keer niet anders. Stralend weer, een prachtige omgeving en een uitstekend hotel maakten de afgelopen week tot een succes. Ik heb prachtige uitdagende wandelingen gemaakt en heb een adembenemende treinreis gemaakt met de Bernina Express. Vele indrukken die niet goed te verwoorden zijn, je moet het eigenlijk zelf ervaren.

Ik heb Zwitserland ervaren als een fantastisch vakantieland: mooi, schoon, aardige mensen en de wandelwegen zijn uitstekend bewegwijzerd. Mij zien ze hier nog wel eens terug, Grüezi…..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *