Gulpen – Mheer

Bron: Dutch Mountain Trail
Afstand: 26 km.
Start: Centrum Gulpen
Finish:  Steegstraat 
Meer

Vandaag deel 3 van de Dutch Mountain Trail met maar liefst 3 van de 7 ‘summits’ te overwinnen. Na de start op de parkeerplaats aan de Oude Rijksweg gaat het gelijk via een trappenpad omhoog naar de eerste top van de dag.

Eerbetoon aan Jean Nelissen op de Gulperberg

Na een paar klaphekjes en een pad door een bergweide bereik ik de top van de Gulperberg op 1576 meter boven N.A.P.  Ik wandel voorbij het Mariamonument, steek de Panoramaweg over en ga via een klaphekje de wei in. Ik verlaat voor een klein moment de weide om een blik te werpen op het monument Jean Nelissen te aanschouwen en daal dan verder door de weide naar een klaphekje op het diepste punt bij de Berghemersteeg. Het gaat langzaam omhoog en via het Schweibergerbos arriveer ik in het buurtschap Bissen.Ik vervolg mijn weg eerst door het Onderste bos en dan het Bovenste bos om bij de Belgische grens de top ‘summit’ 5 – de Hakkenberg (252 meter) – te bereiken. Ik volg het dalende pad door het bosreservaat Teuvenderberg. 

Zicht op Teuven

Met links uitzicht op Teuven bereik ik de verharde weg die ik omhoog loop tot aan een voetpad in de haarspeldbocht. Ik volg dit stijgende pad naar het gehucht Gieveld en ga dan gelijk linksaf richting Nurop. Beneden aangekomen steek ik via een trap, een plankier en een bruggetje het riviertje de Gulp over. Weldra bereik ik Nurop waar ik gebruik maak van een picknicktafel voor een welverdiende pauze. Dan verder naar De Planck waar ik vlak nabij de grensovergang rechtsaf ga – via het Broekbos – richting Sint-Martens-Voeren. Hier begint de steile klim naar ‘summit’ nr. 6, de Kattenroth op 209 meter. Boven aan de verharde weg ga ik links en wederom via klaphekjes en weidepaden naar de volgende asfaltweg. Hier rechtsaf langs Vakantieverblijf De Molenhoeve en vervolgens rechtdoor langs een afzetting richting Kasteel Altenbroek. Het landgoed zal ik echter niet kunnen aanschouwen want al snel sla ik linksaf een kronkelend bospad in dat steeds smaller en steiler wordt.

Kasteel Mheer met rechts de St. Lambertuskerk

Boven op de Snauwenberg ga ik rechts en na enkele meters links een pad tussen de akkers. Voor mij zie ik Kasteel Mheer en de ernaast liggende St. Lambertuskerk reeds liggen, ik ben er bijna. In Mheer heb ik geluk, de bus naar Gulpen arriveert weldra bij de halte aan de Dorpsstraat, dat is pas planning……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *