Guttecoven

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 743
Afstand: 11,7 km.
Start en Finish: Sint Nicolaaskerk

Wandelen kan ook in de eigen gemeente zoals deze tocht vanuit het land van de Tuurhouters.

De Uul in Guttecoven

Vanaf de Sint Nicolaaskerk in Guttecoven loop ik door de verlaten dorpskern naar het natuurgebied Grasbroek. Hier ligt ook het gelijknamige kasteel maar dat ligt niet aan de route. Ik volg het kronkelende pad door het bronnetjesbos. Hoewel dit gebied vlakbij huis is, was ik hier nog nooit geweest. Schandalig want het is een fraai natuurgebied. Na enige tijd kom ik bij een klinkerweg aan de rand van Guttecoven. Hier ga ik links en bij de driesprong weer rechts. Via “De Uul” verlaat ik het 1.200 zielen tellende dorp en ga richting autosnelweg A2. Na het viaduct blijf ik de asfaltweg rechtdoor volgen naar Graetheide.

Oorlogsmonument bij de brug “Obbicht”

Ik steek vervolgens het Julianakanaal over en blijf de verharde weg volgen. Vlak voor de bebouwde kom van Obbicht ga ik scherp linksaf over de veldweg. Dit pad eindigt bij een smalle asfaltweg langs het kanaal. Ik steek over en via de dijk kom ik op een jaagpad dat ik volg tot aan de boogbrug bij Berg aan de Maas. Ik laat Berg voor wat het is en ga naar links. Bij het kruispunt ga ik weer links, bij een hardstenen wegkruis loop ik verder rechtdoor over de veldweg. Ik loop nu parallel aan het Julianakanaal. Na 400 meter ga ik rechts over het graspad dat even later een met brandnetels bezaaid pad wordt. Ik steek de Oude Postbaan over en ga rechtdoor naar de A2. Na de brug blijf ik de verharde weg volgen en passeer achtereenvolgens het clubgebouw van politiehondenvereniging de Revierders en naturistencamping Atlanta.

De Sint Nicolaaskerk in Guttecoven

Aan de horizon ligt reeds de skyline van Guttecoven. Nabij het houtsnijwerk van “De Uul” ga ik rechts door het bos richting het eindpunt van de wandeling…….

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *