Heerenveen

Het is ietwat mistig in Friesland maar daar is in Thialf niets van te merken. De laatste dag van het NK staat op het programma en vandaag worden de 1.500, 5.000 en 10.000 meter verreden.

Ireen Wüst is het schaatsen gelukkig nog niet verleerd en weet het goud te pakken op de 1.500 meter, bij de heren is Stefan Groothuis weer de snelste. Tijd voor de grootste afstanden van dit kampioenschap, de 5 km. voor dames en de 10 km. voor heren. Bij de dames zijn er maar 10 deelneemsters verdeeld over 5 ritten. Pien Keulstra, de kersverse kampioene op de 3km. viert vandaag haar 18de verjaardag en mag het spits afbijten. Ze rijdt een mooie vlakke race en wint haar rit in een persoonlijk record van 7:12.55. Het blijkt uiteindelijk goed te zijn voor haar tweede titel van dit weekend. Ze is de jongste nationaal kampioene ooit en wint in één weekend zowel op haar 17de als haar 18de een gouden medaille.

Sven Kramer heeft na zijn bronzen medaille op de 5 km. de smaak goed te pakken en heeft besloten vandaag ook de dubbele afstand te rijden. Hij wint de rit tegen Douwe de Vries wel maar het is weer niet voldoende voor de eindzege. Die gouden plek wordt opgeëist door Bob de Jong die in de laatste rit gehakt maakt van Wouter olde Heuvel en als enige onder de 13 minuten blijft.

We wachten niet meer op de huldiging want er staat nog een lange autorit op het programma. Door de donkere nacht rijden we huiswaarts na een geslaagd weekend. Misschien ga ik nog eens terug maar dan wel met een EK of WK, dan is de sfeer waarschijnlijk nog beter……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *