Heerlijk Montfort (1)

Ieder nadeel heeft zijn voordeel en zodoende geeft mijn tijdelijke werkeloosheid mij de mogelijkheid om ook door de weeks te gaan wandelen. Met het oog op de naderende Kennedymars is dat trouwens ook geen overbodige luxe.

Het prachtige weer brengt mij vandaag naar de gemeente Roerdalen nabij Roermond en dan in het bijzonder naar het plaatsje Montfort. Montfort is een belangrijke pleisterplaats tijdens de jaarlijkse Kennedymars. De alhier gesitueerde controlepost ligt namelijk bijna op de helft van de 80 kilometer lange monstertocht. Hopelijk passeer ik op 30 maart as. ook ’t Kefee ane Kèrk, het vertrekpunt van vandaag.

Monfort

De door mij gekozen route komt van de website van On Track en is eigenlijk een tweedaagse wandeling van in totaal 35 kilometer. Gelukkig heeft de routemaker 2 afkortingen ingebouwd en zodoende zal ik vandaag alleen de noordelijke lus van 21 km. lopen. Binnenkort volgt dan de zuidelijke lus die mij naar Echt zal brengen. Maar nu dus richting Roermond. Het is nog fris als ik een aanvang neem aan de route, het valt mij eigenlijk een beetje tegen maar in de loop van de morgen zal het uiteindelijk toch iets warmer worden.

Een belangrijk voordeel van op een dinsdag wandelen is het feit dat het uitermate rustig is op de route. Ik kom vandaag bijna geen andere wandelaars tegen en kan op die manier heerlijk genieten van het mooie midden-limburgse platteland. Vlak voor het gehucht Lerop ga ik even in de fout, ik let niet goed op en sla een weg te vroeg rechtsaf. Ik ontdek mijn dwaling gelukkig snel maar besluit na korte bestudering van het routekaartje toch een korte extra lus te maken om uiteindelijk weer de oorspronkelijke route te hervatten. Al met al resulteert deze kleine omweg in ca. 1 km extra wandelpad.

Routekaartje

Via afkorting 1 bereik ik het eindpunt bij de kerk van Montfort en zit de eerste helft van de route rondom Montfort er op. Volgende week ga ik verder met het tweede gedeelte van deze wandeling……

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl » Heerlijk Montfort (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *