Heerlijk Montfort (2)

Belofte maakt schuld en dus vervolg ik mijn tweeluik rondom Montfort met de zuidelijke lus. Onlangs beschreef ik hier het eerste deel van de On Track wandeling ‘Heerlijk Montfort‘ en vandaag is het dus tijd voor het tweede deel.

Het uitgangspunt is wederom ’t Kefee ane Kèrk in hartje Montfort maar nu loopt de route – in tegenstelling tot het eerste deel – in zuidelijke richting. Om weer aansluiting te vinden op de van origine tweedaagse wandeling heeft de routemaker een zogenaamde verbindingsroute gecreëerd die over een gedeelte van de Kennedymars loopt. Daarbij passeer ik net buiten de bebouwde kom de ruïne van een 13e eeuwse burcht die ook te bezichtigen is, vandaag echter niet.

Burcht van Montfort

Net als tijdens de noordelijke lus wandel ik ook vandaag weer over enkele voor mij bekende paden, zowel het Pieterpad als de eerder genoemde Kennedymars maken gebruik van het midden-limburgse platteland. Veel bospaadjes, veldwegen en weinig asfalt kenmerken de overwegend vlakke route. Op de terugweg naar Montfort komen drie splitsingen mij bekend voor en dat blijkt niet ongegrond; op de heenweg kwam ik hier namelijk ook al langs.

Aspergevelden

Nabij het eindpunt passeer ik wederom de ruïne om even later daadwerkelijk de wandeling te beëindigen. Zondag nog een korte wandeling en dan rust tot Paaszaterdag……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *