Heppeneert

Bidden bij de buren is weer een wandelboekje van Uitgeverij TIC, deze keer met 10 pelgrims-rondwandelingen vanuit Limburg. De afstanden variëren van 15 t/m 27 km waarbij er maar twee korter zijn dan 20 km. Vandaag is de eerste wandeling naar een buitenlands bedevaartsoord en wel het Belgische Heppeneert.

Volgens de routebeschrijving start en eindigt de tocht op de markt in Born maar ik besluit daar van af te wijken. Aangezien ik weinig zin heb in de verbindingsroute naar en van de sluizen, parkeer ik mijn auto in het centrum van Grevenbicht. Er staat vandaag een stevige wind en tegen het middaguur wordt regen verwacht maar toch vertrek ik vol goede moed richting Maaseik. Op de overwegend verharde wegen duwt de rugwind mij door Schipperskerk, Illikhoven en Vissersweert. Vanaf de Ruitersdijk kan ik de kerk van Heppeneert al aan de overkant van de Maas zien liggen maar ik zal toch eerst de andere oever moeten bereiken. Via de Pater Sangersbrug wandel ik België binnen en begint het voorzichtig te regenen.

Het bedevaartsoord is relatief stil en verlaten, de meeste pelgrims vertoeven in een van de vele horecagelegenheden. Gelijk hebben ze, wie gaat er nu ook voor zijn plezier door de regen wandelen……
De route wordt er zuidwaarts niet mooier op, de bochten zijn hier nog niet uitgevonden. Een kaarsrecht fietspad van ruim 4 kilometer, geen bomen en wind tegen. De veerman van ’t Veerke moet speciaal voor mij naar de overkant komen, hij zal vandaag waarschijnlijk een rustig dagje hebben. Nog een paar honderd meter en ik ben weer op de Beegse markt, hoog tijd voor hapje en een drankje bij café Aurora voordat ik weer huiswaarts ga.

De eerste wandeling uit het nieuwe boekje is voltooid, nog negen te gaan. Ik heb nu een week de tijd om te bedenken welke van de negen het volgend weekend gaat worden….

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl » Sjoën Mezeik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *