Het spoor bijster?

Af en toe wordt ik aangesproken over mijn website. Meestal betreft het reacties op een door mij gepubliceerd artikel of is men nieuwsgierig naar mijn foto’s. Maar zo nu en dan is er ook een kritische noot. Niets dramatisch maar voldoende om over na te denken. Meestal komen die opmerkingen van slechts één persoon, ik geef trouwens ook regelmatig commentaar op zijn website.

Wie nu denkt dat hier sprake is van een stevige rivaliteit, die heeft het compleet aan het verkeerde eind. Dit soort verschillen van inzicht nopen ons om brainstorm-sessies te organiseren. Er wordt dan een goede fles wijn open getrokken en praten de hele avond – en soms een deel van de nacht – over websites, computers en overige aan informatica gerelateerde zaken. Gedurende zo’n geanimeerde avond komen we beiden tot nieuwe inzichten, leren het een en ander en vormen een aardig beeld van welke richting we op willen. Let wel, niemands mening is heilig maar wordt door alle participanten gerespecteerd.

Kunt u het nog volgen, ik wel en dus vervolg ik mijn verhaal. We zetten bomen op over kleurtjes, lettertypes, plugins en andere features. Ook de inhoud komt soms aan bod en dat meestal bij aanvang van de tweede fles wijn. En nu kom ik tot de kern van dit verwarrende verhaal. Ik kreeg namelijk commentaar op de inhoud van Digipete.nl, het zou enigszins saai zijn. Wablief? Saai? Dat kan toch niet? Toch wel, het heeft allemaal te maken met perceptie en beleving. Ok, de laatste tijd gaan mij schrijfseltjes opvallend vaak over wandeltochten en als je niets met wandelen hebt kan dat een slaapverwekkend effect hebben. Echter, ben je een verwoed wandelaar dan kunnen de artikelen inspirerend zijn. Kortom, moet er iets veranderd worden aan mijn site en zo ja, wat!?

Voorop staat dat Digipete.nl MIJN site is en ik dus ook bepaal wat ik deel met mijn lezers. Mijn doel is te berichten over mijn belevenissen in de ruimste zin van het woord. Mijn wandelavonturen zijn dan natuurlijk prominent aanwezig maar het gaat ook over andere dingen die ik zo af en toe mee maak. Dat kunnen evenementen zijn maar ook toevallige min of meer bijzondere ontmoetingen. De laatste tijd was het aanbod inderdaad niet zeer gevarieerd, dat moet ik beamen. Maar het gaat goed komen, ik ben weer even wakker geschud. Naast sfeerverslagen, routebeschrijvingen en ludieke berichten zal ik – indien relevant en uitvoerbaar – ook weer ietwat kritische en beschouwende artikelen gaan schrijven; de eerste ideeën zijn alweer boven geborreld.

Tenslotte: ook al luister ik soms naar de inbreng van anderen, ik blijf eigenzinnig en wil één ding niet uit het oog verliezen. Digipete.nl zal MIJN persoonlijke blog blijven en zal dus ook MIJN karakteristieke stempel blijven dragen.

Digipete.nl – Het spoor bijster?

Comments
 1. Het gaat er niet om wat je beleeft, maar hoe je het opschrijft! En waar leg je de nadruk op. Maak het kleine groot en het grote klein. Probeer jezelf te dwingen te zoeken naar een enigszins originele invalshoek. Dat kan tijdens het wandelen prima. Persoonlijk vind ik het grappig als mensen iets beschrijven waar ik zelf nooit over nagedacht heb. Sokken, schoenveters, een klein vogeltje in een boom. Zet jezelf en je lezers aan het denken.
  Een online dagboek is ook prima, maar daar trek je niet veel kijkers mee.
  Volgens mij ben jij aardig op weg en is het goed om telkens weer na te denken over wat je doet. Blijf in die spiegel kijken.

 2. Hoi Peter,
  ik vindt dat je zeker zo door moet gaan ook het stukje over Aurora was super nog bedankt
  maar wat ik wil zeggen ga zo door ik geef zelden comentaar maar lees regelematig je site

  groetjes Erik Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *