Heuvelland4daagse dag 1

Bron: Heuvelland4daagse
Afstand: 14 km.
Start en Finish: Café-zaal ’t Vöske

De Heuvelland4daagse, een traditierijk wandelevenement welke zijn oorsprong kent in 1988. In 2012 heb ik al eens deelgenomen en dit jaar ga ik de uitdaging weer eens aan. In tegenstelling tot 10 jaar geleden loop ik niet de 21 kilometer maar ga ik voor 4 maal 14 km.

De route van dag 1, Berg – Sibbe – Berg

 

De start en finish zijn iedere dag dezelfde maar de routes niet. Alle 4 dagen wordt een andere lus vanuit Berg en Terblijt aangedaan. Op de eerste dag is dat Berg – Sibbe – Berg. Vanwege de verwachte hoge temperaturen (30 plus) heeft de organisatie de mogelijkheid geschapen om een half uur eerder dan gebruikelijk – 6:30 i.p.v. 7:00 uur – te starten. Vandaag maak ik daar nog geen gebruik van, wellicht de volgende dagen wel. Na een stukje bebouwde kom lopen we de Bergsche Heide in. Na een tijdje wordt de Rijksweg N590 – de finish van de Amstel Gold Race – overgestoken en wandelen de deelnemers richting Sibbe.

De Wilhelminatoren in Valkenburg gezien vanaf Sibbe

Hier is een controlepost en rustlocatie ingericht bij het Sibberhuuske. Ik besluit geen gebruik te maken van de horeca in de uit de 16de eeuw daterende kasteelhoeve maar vervolg mijn weg na de controle van mijn startbewijs. Over het plateau wandelen we naar Valkenburg a/d Geul. Met de Wilhelminatoren in zichtbereik steek ik de Daalhemmerweg over, loop een stukje over het bungalowpark op de top van de Cauberg om vervolgens deze bij wielrenners bekende klim te kruisen. Door het bos wordt de daling ingezet naar de Geul welke wij zullen volgen tot aan de Geulhemmer Molen.

Deze koeien zoeken verkoeling in de Geul

Een steile klim volgt naar het eindpunt van deze eerste wandeldag, café ’t Vöske in Berg en Terblijt. Morgen volgt dag 2……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *