Heuvelland4daagse dag 2

Bron: Heuvelland4daagse
Afstand: 14 km.
Start en Finish: Café-zaal ’t Vöske

Dag 2 van 4: Berg – Welsden – Berg. Om 10 voor 7 wordt mijn startkaart gescand en kan ik beginnen aan het zuidelijk rondje van 14 kilometer.

De route van dag 2: Berg – Welsden – Berg

Vrijwel direct na de start steken we de rijksweg over en dalen door de holle weg af richting Terblijt. Bij de buurtschap Wolfshuis op het Plateau van Margraten passeer ik de in 1855 gebouwde Van Tienhovenmolen. Vervolgens gaan we op pad naar de eerste controlepost die gesitueerd is op het terrein van Boomkwekerij Rob Frijnts in Groot-Welsden. Langs die bosrand gaat het daarna verder naar Klein-Welsden. Op weg naar alweer Wolfshuis is in de verte de eerder genoemde molen wederom te zien.

De Van Tienhovenmolen nabij Wolfshuis

Hier krijgen we gezelschap van de 7 km.-lopers. Nabij Terblijt passeren we Herberg de Bonte Haan en gaan hier voorbij direct links over de veldweg welke een smal dalend pad wordt om eenmaal beneden weer flink te gaan stijgen langs de parkeerplaats waar mijn auto staat geparkeerd. Boven gekomen bij de rijksweg komen we wandelaars tegen die nu pas – 9:30 uur – aan de wandeling zijn begonnen. Gelukkig heb ik ervoor gekozen om vroeg te starten en dus voordat het echt warm wordt reeds de tocht beëindigd te hebben.

Café ’t Plateau te Gasthuis, laatste controlepost

Dag 2 zit er ook weer op, morgen gezond – en vroeg – weer op voor de derde dag van de Heuvelland4daagse 2022…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *