Heuvelland4daagse dag 3

Bron: Heuvelland4daagse
Afstand: 14 km.
Start en Finish: Café-zaal ’t Vöske

Alweer de derde etappe van de Heuvelland4daagse, de route gaat van Berg naar Cadier en Keer v.v. Het belooft weer iets warmer te worden dus start ik ook maar weer iets vroeger en wel om 6:40 uur.

Route dag 3: Berg – Keer – Berg

Het begin van de tocht is gelijk aan die van die gisteren. Echter, onder aan de holle veldweg gaan we niet rechtdoor naar Terblijt maar slaan we rechtsaf richting Bemelen. Na de zogenaamde ‘Bananenpost’ steek ik de verharde Bemelerberg – bekend van de Amstel Gold Race – over en wandel al stijgend en dalend door het Bemelerbos. Na enige tijd wordt Cadier en Keer bereikt alwaar in een boomgaard de controlepost is.

Rotonde met bijzonder kunstwerk in Cadier en Keer

Via het landgoed Heerdeberg komen we bij de N278 die overgestoken wordt. Vervolgens volg ik de stijgende weg over de Keerderberg door de Kruiswegtuin bij het missiehuis. Aansluitend volg ik het smalle pad langs de golfbaan Rijk van Margraten. Voorbij de golfbaan bereiken we het buurtschap Sint Antoniusbank. Na de kerk van Bemelen volgt nog een stevige klim naar de top van de Bemelberg, het eindpunt komt langzaam in zicht. Nog zo’n 2 kilometer en de 3de dag zit er alweer op.

De pomp bij de kerk van Bemelen

Morgen de laatste etappe en dan zitten er 4 dagen wandelen op……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *