Heuvelland4daagse dag 4

Bron: Heuvelland4daagse
Afstand: 14 km.
Start en Finish: Café-zaal ’t Vöske

De laatste dag alweer van de Heuvelland4daagse, vandaag staat een lus van Berg naar Meerssen en terug op het programma. Even na half 7 start ik de afsluitende wandeling, lekker vroeg en dus minder last van grote drukte op de route.

De route van dag 4: Berg – Meerssen – Berg

Eerst een stukje bebouwde kom en dan door het bos naar de Curfsgroeve. Nog voor het uitzichtpunt  moet via een stalen trap het hoogteverschil worden overbrugt, niet mijn favoriete passage. Via het hellingbos van De Dellen loop ik naar het centrum van Meerssen. Bij de Basiliek van het Heilig Sacrament (14de eeuw) op het marktplein is de controlepost van de dag. De route naar Meerssen wordt vandaag enkel gelopen door de deelnemers van de 14 kilometer. Dat en het vroege starttijdstip maakt dat er niet veel volk op de been is.

De stalen trap bij de Curfsgroeve

Na de controle wordt de Raarberg beklommen, niet heel vreemd maar wel pittig. Na een klim komt logischerwijze een afdaling en gaat onverhard naar de rand van Meerssen nabij Houthem. Ik volg korte tijd de doorgaande weg langs Camping Geul en Bos, ga onder de autoweg A79 door en volg dan het bosweg langs de Geul richting Geulhem. Na de Geulhemmermolen volgt een laatste steile klim door het bos naar de finish. Met 3 wandelaars bereiken we als eerste van de afstand café ’t Vöske, de Heuvelland4daagse zit er op.

De Basiliek van het Heilig Sacrament

Morgen een dagje uitrusten en dan naar Mainz voor een wandelvakantie over de Rheinsteig naar Koblenz……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *