Hop….

De Gulpener Bierbrouwerij is trots op hun eigen “vrije” identiteit en dat willen ze graag aan iedereen laten weten. Alle grondstoffen zijn afkomstig uit de regio en dat moet ook zo blijven. Gisteren – zondag 14 september – waren weer de jaarlijkse hopfeesten ter gelegenheid van de hopoogst 2014. Terwijl de hop daadwerkelijk geoogst werd waren er vele activiteiten georganiseerd voor de vele belangstellenden.

Met een flesje Chateau Neubourg tussen de hopvelden

Met een flesje Chateau Neubourg tussen de hopvelden

Nadat de eindconsument zich op zondag had laten informeren was het op maandag de beurt aan de horeca-ondernemers. Op uitnodiging van de uitbater van Gasterie Dobbelsteyn te Doenrade mocht ook ik mij melden bij het magazijn van de brouwerij in Gulpen. Na de obligatoire koffie en vlaai starten we met een 7 kilometer lange wandeling door het Limburgse heuvelland. Bij Hoeve Groenendaal in Euverem heeft de organisatie reeds een eerste rustpauze gepland. Naast een korte presentatie over de nieuwe huisstijl van Gulpener is hier natuurlijk ook voldoende tijd ingeruimd voor een hapje en een drankje.

Gulpener bierwagen klaar voor transport

Gulpener bierwagen klaar voor transport

Na een kort maar heftig klimmetje wordt nabij Reijmerstok tussen de hopvelden wederom gepauzeerd. De meeste hop was gisteren reeds geplukt maar voor de vorm had men een paar planten laten staan. Onder het genot van het enige Gulpener product in een blauw flesje genoten we van het weidse uitzicht om vervolgens het laatste stukje van de hop-ontdekkingstocht te voltooien. Weldra bereiken we het feestterrein alwaar zich reeds een rij had gevormd bij het warm- en koud buffet. Bij de bar trof ik een oude bekende in de vorm van een heerlijk glas ‘Mestreechs Aajt’. Het was al enige jaren geleden dat ik dit gerstenat tot mij had genomen maar het voelde als thuiskomen bij een goede vriend. Tot mijn verbazing was de rest van mijn  gezelschap niet erg te spreken over mijn bierkeuze, barbaren zijn het….

Door de hopvelden naar het feestterrein...

Door de hopvelden naar het feestterrein…

Nadat Fanfare St. Franciscus uit Reijmerstok nog voor een muzikale verrassing had gezorgd was het de hoogste tijd om weer huiswaarts te keren. Het was een zeer geslaagde dag en ik heb al aangegeven dat ik volgend jaar niet te beroerd ben om weer van de partij te zijn……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *