Hörnli

Vandaag zoek ik het hogerop! Ik kan met mijn Arosa-karte gratis gebruik maken van 2 kabelbanen en dan moet dat natuurlijk ook gebeuren. Eerst langs de VVV om een goede wandelkaart te halen en dan kan de tocht van start gaan.

Vanaf het infokantoor loop ik weer naar de Untersee. Ook vandaag zal ik hier starten. De spoorbaan wordt over gestoken en ik vervolg mijn weg richting Kläranlage. Even later gaat het snel in stijgende lijn. Na een tijdje de rivier de ‘Plessur’ gevolgd te hebben bereik ik Müliboden. Hier kan ik kiezen uit 2 mogelijkheden om naar de Älplisee te geraken. Een relatief eenvoudige route via Kulm en de Schwellisee of de moeilijkere route over de berg. Ik besluit na een korte denkpauze om de meest lastige variant te kiezen.

Een enerverende tocht met adembenemende uitzichten volgt. Schijnbaar ben ik de enige die vandaag wandelt maar even voorbij de schuilhut ‘Uf den Büdemji’ wordt deze gedachte weerlegd, ik kom een wandelende familie tegen. Na een laatste zware klim bereik ik de Älplisee op 2.156 meter hoogte. Tijd voor een hoognodige pauze die op deze plek een aangename bezigheid is.

Vanaf het meer gaat een dalend pad naar Innerarosa maar dan mis ik het ritje met de kabelbaan. Ik besluit dus om nog eens 357 meter te stijgen naar de Hörnli-hütte. Het wordt geen gemakkelijke opgave, eerst een moeilijke afdaling door een kloof en dan een lange klim naar de top op 2.513 meter. De vele klimmen en kilometers gaan mij langzaam parten spelen.

Uiteindelijk wordt de top bereikt en kan begonnen worden aan de afdaling. Deze duurt welgeteld 5 minuten met de Hörnli-Express. Tijdens het ritje met de kabelbaan zie ik aan mijn rechterhand de route die ik deze dag heb bewandeld. Beneden aangekomen rest een korte wandeling van ca. 15 minuten naar het hotel.

Een vermoeiende maar mooie dag zit er weer op, morgen niet wandelen maar een reisje met de trein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *