India

Auto,Vliegtuug, Dun Trein Dun Boewt, Waat is de werreld toch groet. Ik kan deze mooie woorden van Rowwen Hèze met grote zekerheid bevestigen. Afgelopen weekend heb ik het weer eens aan den lijve ondervonden. Geen boot maar wel de andere vervoersmiddelen, zij het in een andere volgorde. Reisdoel: het zuidoosten van India.

Alweer vakantie? Nee, deze keer niet! In opdracht van mijn werkgever moet ik een transitie begeleiden in Chennai en vandaag is mijn eerste werkdag. Zaterdag was een lange dag met enkel verplaatsingen. Om 6 uur ‘s-morgens medt de auto naar Aken, dan met de trein naar Frankfurt en vervolgens met Lufthansa naar Chennai. Rond middernacht parkeert de Airbus en mogen we uitstappen. Voordat ik de douane gepasseerd ben en mijn koffer heb gevonden is er alweer bijna een uur verstreken en moedt ik de chauffeur nog vinden. Gelukkig houdt deze een bordje met mijn naam omhoog en kan de rit naar het hotel beginnen. Alle verhalen over het Indiase verkeer worden bevestigen in de 1 uur durende autorit. Nog op de parkeerplaats van het vliegveld begint de chauffeur al te toeteren en dat zal niet de laatste keer zijn. Voorrang? Wie het eerste bij de kruising is heeft gewonnen. Inhalen is een constante activiteit waarbij altijd getoeterd wordt en motoren en koeien moeten worden ontweken. Dit is India, zelfs midden in de nacht.

Men lijkt hier niet te slapen, bewaking en receptie zijn nog gewoon wakker en klaar om mij te ontvangen. Via het zwembad bereik ik mijn kamer voor de komende 3 weken, eerst maar lekker slapen.
Mijn collega – die hier al een week verblijft – heeft voor de zondag een tour door de omgeving geregeld. Onze vaste chauffeur zal ons een aantal bezienswaardigheden laten zien. Het is warm maar in de auto is daar niets van te merken, de airco doet zijn werk. Door smalle straatjes – soms zonder wegdek – manouvreert de chauffeur al toeterend langs kerken en musea. We stoppen even voor een bezoekje aan twee musea, eentje in een militair complex en het Government Museum. In het eerste museum zijn vooral resten uit de koloniale tijd te zien en het tweede museum toont vooral beelden van alle bekende Indiase goden.

Op de terugweg rest nog één toeristische attractie, de Crocodile Bank. Een dierentuin met voornamelijk krokodillen in alle soorten en maten. Toevallig arriveerden we net tijdens voedertijden en konden we een glimp opvangen van het grootste exemplaar met de veelzeggende bijname ‘Jaws III’.

Vanmorgen dus de eerste werkdag bij de collega’s van Mindtree. Gedurende de komende 3 weken is dit mijn werkplek waarover later wellicht meer……

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl » Mindtree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *