Intocht

Hoor de wind waait door de bomen…….

Sint Nicolaas is weer in het land of beter gezegd: in de lage landen. Vandaag stonden de nationale media massaal op de kades om de Goedheiligman te ontvangen. En de goede man had een drukke dag want hij arriveerde maar liefst in 2 landen vrijwel tegelijk.

Om 12 uur was Schiedam de aanleghaven van de stoomboot. De Sint maakte zijn intocht onder toeziend oog van good old Dieuwertje Blok. Anderhalf uur later moest het Spaans gezelschap alweer aan de slag en wel in Antwerpen. Ook in België werd de Sint met alle egards ontvangen en wel onder algehele leiding van – ook al good old – Bart Peeters. In beide landen was natuurlijk de plaatselijke Burgemeester aanwezig en vanzelfsprekend werden beide evenementen rechtstreeks uitgezonden op de respectievelijke publieke zenders.

De intocht der Sinten

De Sint in Nederland èn België

Logisch is het niet. Natuurlijk is het heel natuurlijk dat Sint Nicolaas op een en dezelfde op meerdere plaatsen arriveert. Dat hoort ook zo. Maar ik denk dat de navigatie-Piet niet over de modernste hulpmiddelen beschikt. Want laten we eerlijk zijn, als ik uit Spanje zou komen en ik heb op dezelfde dag verplichtingen in zowel Nederland als België dan had ik het anders gepland. Vanuit Spanje komt de stoomboot eerst langs België en dan komt Nederland pas in zicht. Voor mij is het duidelijk. Ik was eerst bij onze zuiderburen onthaald en dan pas in ons kikkerlandje. Maar nee, vandaag was Schiedam als eerste aan de beurt. Sint en Piet moesten dus alsnog zuidwaarts varen om de Belgische kindjes blij te maken en dat kost tijd, veel kostbare tijd.

Nu maar hopen dat alle schoentjes tijdig gevuld zijn………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *