iPad en zo….

Hoe handig is een iPad? Het lijkt een bijna overbodige vraag als je bedenkt dat er al zo’n 100 miljoen exemplaren zijn verkocht. Toch durf ik het aan om de cruciale vraag te stellen. Jazeker, de iPad – en alle andere tablets – is een handig apparaat maar kan ik alles doen wat ik zou willen.

Dat hangt natuurlijk sterk af van de subjectieve behoefte en het verwachtingspatroon. Aangezien voorstaande voor ieder individueel anders is, zal ik mij beperken tot mijn persoonlijke ervaringen met de iPad.

Mijn iPad is er een van de eerste generatie, om precies te zijn een 32GB exemplaar met 3G. Die laatste optie gebruik ik echter zelden omdat meestal wel een wifi-signaal beschikbaar is. Waar gebruik ik de o zo handige tablet nu voor? In de eerste plaats voor nieuwsgaring. Ik lees iedere morgen de regionale krant en raadpleeg meerdere malen per dag de app van nu.nl. Angry Birds heeft zelfs een aparte groep gekregen en ik blijf op de hoogte van verschillende grote sportevenementen via hun eigen apps. En dankzij Ziggo kan ik zelfs in de tuin mijn favoriete tv-programma’s bekijken. So far so good, maar er zijn een aantal toepassingen die mij nog niet helemaal uit de verf komen.

Vooral op vakantie heb ik hier last van. Ik wil het thuisfront dan graag op de hoogte houden van mijn belevenissen en vindt het noodzakelijk om dit te illustreren met een aantal foto’s. Het publiceren van een artikel is geen probleem want daarvoor is een mooie WordPress-app voor uitgevonden. Bij de foto’s ligt het probleem! Ik wil deze namelijk re-sizen en dan ook nog in een zeer specifiek formaat (625 x 250 en 286 x 120). Die 2 formaten heb ik nodig dankzij het door mij gebruikte thema. Thuis op mijn iMac heb ik daar de perfecte tool – Aperture – voor maar op de iPad mis ik zo’n handigheidje. Ik heb al verschillende apps geprobeerd maar de perfecte heb ik nog niet gevonden. iPhoto voor de iPad zou een passende oplossing kunnen bieden maar helaas, deze app van Apple zelf is niet compatible met iPad 1.

Op dit moment – tijdens mijn zakentrip in India – heb ik geen problemen met het publiceren van mijn foto’s, mijn werkgever heeft mij van een laptop voorzien. Maar op vakanties wil ik zo licht mogelijk reizen, een laptop is dan uit den boze. Opties zijn er genoeg, ik kan bijvoorbeeld een Macbook Air aanschaffen maar dan kijk ik wel weer tegen een stevige kostenpost aan. Ik kan natuurlijk ook – zoals ik eerder heb gedaan – de foto’s pas bij terugkeer aan de blog toevoegen.
Eigenlijk wil ik het hele proces gewoon op de iPad uitvoeren, moet toch kunnen……….

Misschien bestaan de perfecte tools wel maar heb ik ze nog niet gevonden tussen de o zo vele apps. Ik blijf rustig doorzoeken en wellicht heb ik op zekere dag de ideale workflow ondekt……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *