Jeeteberg

Het wielerpeloton verkeerde weer eens op de Limburgse wegen. Dit keer geen Amstel Gold Race maar het Nederlands kampioenschap op de weg. Zondag is het de beurt aan de heren elite en zaterdags vertonen de beloften heren en de dames elite hun kunsten. Op dus naar Kerkrade om live getuige te kunnen zijn van het wielerspektakel.

Bij mijn aankomst in het Kerkraadse waren de beloften al aan de klus begonnen: 15 ronden van 10,3 kilometer met iedere ronde 4 beklimmingen. Het moge duidelijk zijn, de organisatie had een selectief parcours in elkaar gegoocheld. Nadat ik al wandelend een aanzienlijk stuk van het parcours had verkend kwam ik tot de conclusie dat mijn eerste camera-positie toch de beste was. Tijd voor een kopje koffie, laat de jongemannen maar fietsen.

Om 2 uur was de start van de koers voor de dames, 11 ronden over exact hetzelfde parcours moesten zij afleggen. Ik posteerde mij op de top van de Oud-Erensteinerweg, voor de gelegenheid omgedoopt tot Mont Chèvre of Jeeteberg in het Kerkraads dialect. Marianne Vos had in de eerste ronde al het voortouw genomen en reed met 3 medevluchters aan de kop van de wedstrijd. Uiteindelijk zou ze tweede worden achter haar ploeggenoot Annemiek van Vleuten.

Morgen ben ik er niet bij, ik volg het NK voor beroepsrenners wel via de televisie. Volgende week start de Tour de France in Luik; misschien ga ik daar ook een kijkje nemen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *