JFK

De route-bordjes zijn al opgehangen......

De route-bordjes zijn al opgehangen……

Het is bijna Pasen en dan is de belangrijkste afspraak voor de fanatieke wandelaar de Sittardse Kennedymars.

Naar aanleiding van een uitspraak van de Amerikaanse president John Fitzgerald Kennedy in januari 1963 werd wereldwijd de uitdaging aangenomen om binnen 20 uur een afstand van 80 kilometer te overbruggen. In tegenstelling tot wat de naamgeving doet vermoeden was JFK niet de originele bedenker van de Kennedymars; president Theodore Roosevelt opperde het idee reeds in 1908 middels een presidential order.

Vandaag was ik even op de Sittardse markt en was daar getuige van de voorbereidingen voor het evenement op Paaszaterdag. Na diverse omzwervingen is de start en finish weer terug in het stadscentrum van Sittard. Echter, ik ben hier nooit gestart of gefinisht ondanks het feit dat ik de tocht 10 maal heb volbracht en enkele malen meer heb deelgenomen. Mijn startlocatie’s waren Stadion de Baandert, de Stadsschouwburg en de Stadssporthal.

Ik doe niet meer mee, ik hoef niet meer zo nodig maar ik hoop toch nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Morgen stap ik op de fiets en ben ik persoonlijk begeleider van mijn zus die haar Kennedymars-debuut maakt. Weliswaar niet op de traditionele 80 km. maar op de niet minder uitdagende 40 kilometer lange Swentiboldmars.

De weersvoorspellingen zien er goed uit, het belooft een mooie tocht te worden. Iedereen SUCCESS en Astrid in het bijzonder…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *