Jobhunting

De jacht is weer begonnen, jammer maar helaas. Het zoeken van een nieuwe baan hoort tegenwoordig bij de alledaagse routine.

Vroeger – ja, ik ben al zo oud – had men van het begrip ‘contract voor bepaalde tijd’ amper gehoord. In de regel kreeg een nieuwe werknemer na de proeftijd automatisch een ‘contract voor onbepaalde tijd’ oftewel een vaste aanstelling. Die tijd is allang voorbij, vaste aanstellingen zijn zeldzaam geworden.

Ook ik heb daar last van en dat heeft binnenkort weer vervelende gevolgen. Na 3 werkgevers en dito vaste contracten ben ik bijna 2 jaar geleden na ruim een jaar werkeloosheid in dienst getreden bij mijn huidige werkgever. Uiteraard met een tijdelijk contract! Na een half jaar volgde een contract voor een jaar en in augustus 2012 kreeg ik nogmaals een halfjaarcontract. Maar op Aswoensdag loopt ook dat contract af en zijn er wettelijk bepaald nog maar 2 mogelijkheden, een vaste aanstelling of een werkloosheidsuitkering.

Het mag duidelijk zijn, een ‘contract voor onbepaalde tijd’ behoorde voor mijn werkgever niet tot de mogelijkheden en zodoende mag cq. moet ik weer gaan solliciteren. Netwerken zijn ingeschakeld en waar nodig uitgebreid, CV is geactualiseerd en natuurlijk geactiveerd op LinkedIn en Monsterboard, geabonneerd op nieuwsbrieven van banensites en natuurlijk ingeschreven als werkzoekende bij werk.nl en tegelijk een uitkering aangevraagd.

Al met al heb ik het er druk mee. Ik heb niet de illusie dat ik direct een andere betrekking vindt en dus geen gebruik hoef te maken van de WW maar ik hoop dat de onvrijwillige unemployement niet te lang gaat duren. Positief blijven en de gebeurtenissen niet als tegenslag zien maar als een nieuwe uitdaging, dat is volgens mij de beste manier om deze situatie te benaderen. Op naar de volgende job………..

Comments
  1. Pingback: petercremers.nl » Heerlijk Montfort (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *