Kaikoura

Wij zijn in Kaikoura aan de oostkust van Nieuw Zeeland. Vanmorgen om 9 uur (we konden eens uitslapen) zijn  we vertrokken vanuit Picton.  Vandaag zou een rustige reisdag worden (‘s-morgens dan). We verlaten Picton via de wijngaarden en komen vervolgens op de kustweg terecht. Na de koffiestop maken we een tweede stop en wel in de bocht van een baai waar een soort zeehondenkolonie is. Rond de middag arriveren we in Kaikoura, waar we eerst inkopen gaan doen in de plaatselijke supermarkt. Dan door naar het Panorama Motel waar we zullen overnachten. De naam Panorama Motel is goed gekozen, want vanuit onze kamer hebben we vrij uitzicht op de oceaan. Na onze spullen binnen gezet te hebben, vertrekt de bus alweer. De Whale Watch staat op het programma. We varen met een katamaran de oceaan op in de hoop live Sperm-Whales te kunnen zien. Bij diverse stops gaat de kapitein luisteren via de sonar of de walvissen in de buurt zijn en ja hoor, volgens hem zijn we niet voor niets gekomen. nu maar wachten tot ze zich laten zien. En inderdaad, even later is daar een hele echte walvis. Eerst ligt hij ca. 30 meter van onze boot uit te rusten, adem te happen en te spuiten. Dan vertrekt hij weer en bij de duik zwiept zijn staart hoog boven het water uit. En dat heb ik natuurlijk op de foto staan. Even later herhaalde het gebeuren zich met een andere walvis en zijn we doorgevaren naar een plek waar men dolfijnen verwachtte. Ook dat klopte, een school van ca. 100 dolfijnen zwom en sprong rondom onze boot.
Toen het walvissen-avontuur afgelopen was, zijn we met een aantal personen nog een korte wandeling over een klif gaan maken.  Het was toen al half 7 dus het avondlicht deed mooie dingen voor de fotogenieke plekjes.
De foto-teller staat ondertussen op 550.
Morgen moeten we heel vroeg op. Om half 6 vertrekt de bus voor het zwemmen met dolfijnen. Ik ga zelf niet zwemmen maar ga mee als toeschouwer. Na de dolfijnen vertrekken we naar de westkust, naar Greymouth.

Ik merk dat jullie mijn artikelen zorgvuldig lezen en zelfs mijn blunders jullie opvallen. Natuurlijk heb ik in de Furneaux Lodge geen half bier besteld maar een halve liter bier (en daarna nog een). Ik heb de tekst in het bericht van gisteren reeds aangepast.

Comments
  1. Ha Peter,

    good bezig mit de foto’s en dien reis. Uiteraad haute veer dich in de gate auch al buste aan de angere kant van de Waereld(sjtad) Gelaen.

  2. geweldig voor je dat die walvissen en dolfijnen zich aan de afspraak hebben gehouden.Je hebt ze tenminste gezien ,ben jaloers op je.groetjes en tot schrijvens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *