Kamp…

Het is een vaste afspraak, ieder tweede weekend van september: De Pölleklup Lötterao gaat op kamp. Zo ook dit jaar maar dan een beetje anders. De leden van deze traditierijke Geleense vriendenclub worden langzamerhand ook een dagje ouder en een aantal van hen hoeven niet meer zonodig te kamperen. Om toch de traditie in ere te houden is besloten om naar een alternatief te zoeken met dienverstande dat deze andere invulling wel in de geest van de Pölleklup moest zijn. Uiteindelijk is besloten een eendagsevenement te organiseren maar wel in het traditionele weekend.

Buitengoed Slavante

Zaterdag 12 september was het dan zo ver. Om 11 uur ‘s-morgens vertrekt de trein naar Maastricht. Zelfs in Maastricht was het weer nog fantastisch en dat zou de hele dag zo blijven. Vervolgens met de hele groep de boot in (of op) voor een tochtje over de Maas. Na 20 minuten werd alweer aangemeerd bij Buitengoed Slavante alwaar de lunch al op ons stond te wachten. Na de lunch werden we opgewacht door onze persoonlijke gids voor een rondleiding door het gangenstelsel van de Zonnegrot. Na een uurtje wandelen door de catacomben van de St. Pietersberg lag onze boot “De Maasvallei” alweer bij de aanlegsteiger op ons te wachten om ons terug te brengen naar de Maasboulevard in hartje Maastricht. Ondertussen waren we dorstig geworden en was het dus een goed moment om aan de oever van de Maas een terrasje op te zoeken.

Zonnegrot

Na de verfrissende consumpties was het tijd voor het volgende onderdeel van deze kamp-dag. Na een kleine wandeling arriveren we in Wijck bij Stoombierbrouwerij De Keijzer N.A. Bosch. Dit uit 1880 daterend cultuurgoed is al sinds 1970 geen actieve brouwerij meer maar desondanks worden er nog regelmatig rondleidingen gegeven door het nog geheel intacte complex. We eindigen uiteraard in de Gelagkamer waar me mogen proeven van 2 authentieke Maastrichtse bieren. En hier kwamen we een BL-er (Bekende Limburger) tegen en wel Thijs Brand – jawel, die van die bekende brouwersfamilie uit Wijlre – die lid is van het stichtingsbestuur van deze historische brouwerij.

De dag werd besloten met een gezamenlijke maaltijd en toen was het alweer gedaan, het Pöllekamp 2009…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *