Kampeerleed?

Het lijkt een rare titel, kampeerleed eind oktober.

Au contraire, niets is minder vreemd. Dit verhaal gaat over het vermijden van kampeerleed en dat kan ook in oktober. Wat wil het geval? Na mijn laatste kampeeravontuur in juni van dit jaar werd het materiaal nog een laatste keer gecontroleerd voor de winterstop. Daarbij bleek mijn tent dermate beschadigd te zijn dat deze wintercheck gelijk het einde van mijn vertrouwde tent inluidde. Jaren trouwe dienst werden hiermee op een minder prettige manier afgesloten. Vrijwel direct start dan de zoektocht naar een nieuwe slaapplaats. Daar ik beschik over een woning met slaapkamer was de nood niet dermate hoog dat er direct tot aankoop moest worden overgegaan. Echter, te lang wachten is ook niet verstandig daar kampeermateriaal in de regel goedkoper is als je winkelt buiten het reguliere kampeerseizoen.

Zo gezegd, zo gedaan en onlangs heb ik dus een nieuwe tent aangeschaft. De keus is gevallen op een T3 Ultralight Pro van het merk Quechua. Volgens de fabrikant is er plaats voor 3 personen en is de tent zeer gemakkelijk op te zetten. En daar zit ‘m de kneep! Is dat werkelijk het geval? Iedere kampeerder heeft het wel een meegemaakt of is er in ieder geval wel eens getuige van geweest. Er is niets mooier dan ontspannen met een pilsje kijken naar stuntelende mede-kampeerders die hun tent alleen kennen van de foto en/of de verpakking. Geen idee hoe je zo’n stapel stof en aluminium tot een slaapwaardig verblijf omtovert. Dat moet je ook eerst oefenen, dat is wel zo verstandig.

Quechua T3 Ultralight Pro

Zodoende heb ik vandaag ge-oefen-kampeert. Twee keer opzetten èn twee keer afbreken en de Ultralight heeft geen geheimen meer voor mij. Als ik komend voorjaar weer op een camping sta, zal het amusement op anderen gericht zijn. En als ik uitgelachen ben om het gestuntel van anderen, zal ik ze wel een handje helpen……..

Comment
 1. Hoi Peter,

  Ik zie dat je de tent nu ongeveer 2 jaar hebt. Bij mij is mijn tent helaas afgelope weekend gesneuveld, door een ongelukkige voorbijganger.
  Ik ben nu aan het kijken voor deze tent, ik heb alleen nog wel een paar vraagjes. Zou je misschien even de tijd kunnen nemen om deze te beantwoorden?

  – Is de tent, zoals door de fabrikant beschreven, groot genoeg voor 3 personen (1,90 m)?
  – Zitten er voldoende opbergvakjes in, voor bijvoorbeeld je telfoon, zaklamp en dergelijke?
  – Ben je na 2 jaar nog steeds tevreden over de T3 ultralight pro?

  Bedankt,

  Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *