Kampina

Nee, het is geen typefout! Ik bedoel echt Kampina en niet Campina, geen zuivel maar een natuurgebied tussen Boxtel en Oisterwijk.

Na een paar weekjes rust – en natuurlijk het feestgedruis van Carnaval – was het gisteren weer hoog tijd voor een stevige wandeltocht. Tenslotte duurt het nog maar een kleine vijf weken tot de 49ste Kennedymars en dan moet er toch iets geoefend worden. Ik had nog een goedkope NS-Dagkaart van de Blokker en zodoende zat ik zondagmorgen in de intercity richting Eindhoven, eindbestemming Boxtel.

 

Om in de sfeer van de Nederlandse Spoorwegen te blijven, het doel was de NS-wandeling door het eerder genoemde natuurgebied. Als ik de woonkernen achter mij heb gelaten, is het tijd voor een paar uur natuur. De Oisterwijkse bossen en natuurlijk de Kampina. Eindeloos heidelandschap, ontstaan door de mestwinning en nu een wonderschoon natuurgebied.

 

Vervolgens kronkelt het pad verder door uitgestrekte bossen en ontmoet ik steeds meer wandelaars die genieten van de natuur en het fraaie voorjaarsweer. Oisterwijk komt dichterbij en ik passeer diverse volle parkeerplaatsen, dit blijkt een populair recreatiegebied. Bos en heide worden afgewisseld met rustieke vennen om vervolgens in de betere buurt van Oisterwijk te arriveren. Enorme villa’s flankeren de route naar het dorpsplein waar een eeuwenoude Linde sinds 1388 het statige middelpunt vormt.

Als ik weer in de trein zit en het PSV stadion passeer, begint het zachtjes te regenen. Terug naar huis, moe maar voldaan. Het aftellen naar de Kennedymars is begonnen, de voorbereiding ook…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *