Karwendelgebirge

Ik doe vandaag niets! Nou ja, niet helemaal niets maar wel heel weinig. Vandaag is rustdag en die kan ik helemaal naar believen invullen.

Eurohike heeft voorzien in een drietal wandelsuggesties:

  • Sunnstigerspitze (2.321 meter), ca. 2 uur
  • Reps (2.159 meter), ca. 1,5 uur
  • Überschalljoch (1.912 meter), ca. 30 minuten

Het betreft hier geen rondwandelingen, na het bereiken van de top moet men dezelfde weg weer afdalen naar de hut. Bij het ontbijt besluit ik dat ik vooralsnog geen van de wandelingen ten uitvoer zal gaan brengen.

De Halleranger-Alm….

Daarentegen zoek ik een plekje op het zonovergoten terras om mijn belevenissen van de afgelopen dagen aan de iPad toe te vertrouwen. De batterij heb ik in Scharnitz volledig opgeladen dus ik kan er even tegenaan. Het zal wel bij schrijven blijven want ik heb op de alm geen internet, uploaden is dus niet mogelijk. Daarnaast heeft mijn telefoon geen bereik, 4G is dus ook geen optie. Bijkomend voordeel is wel dat ik niet via digitale wegen gestoord kan worden. Trouwens, analoog gebeurt er ook weinig. Af en toe komt er een eenzame fietser of wandelaar het pad omhoog en enkelen ondernemen dan toch de klim naar de Sunstigerspitze. De Hüttenwirt is al 2 dagen zijn voorraad brandhout winterklaar aan het maken, het geluid van de elektrische zaag valt al niet meer op.

Zicht op de Karwendel met de kapel van de Halleranger-Alm

Onder langs de hut loopt de Lafatscher Bach, een stroompje die iets verderop ontspringt. Deze Lafatscherquelle wordt ook wel gezien als de daadwerkelijke bron van de Isar. Officieel – en toeristisch gezien – begint de Isar echter bij het informatiebord ‘Bei den Flüssen’. Omdat ik niet de hele dag kan schrijven, besluit ik de onofficiële bron met een bezoekje te vereren. Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om een paar honderd meter naar rechts te lopen naar het Hallerangerhaus. Hier is morgen de start van de laatste etappe naar Innsbruck.

De Lafatscher Bach met rechts de Quelle

Bij zonsondergang wordt het snel kouder op de Alm. Binnen is het aangenamer en dat hebben meerdere gasten ontdekt. Er is geen TV dus bestaat de avondbesteding uit lezen en ervaringen uitwisselen met andere wandelaars. Na een heerlijke Wiener Schnitzel zoek ik mijn slaapvertrek op, morgen belooft een zware dag te worden…….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *