KAT Walk

Ik heb vakantie en dat moet aangepakt worden. Denk nu niet dat ik een nieuwe trend wil lanceren want ik ga echt niet met katten wandelen. KAT staat in dit geval voor Kitzbühler Alpen Trail, dus wel wandelen maar zonder katten.

Het routeprofiel van de KAT Walk Compact

KAT Walk kent 2 versies, de vijfdaagse Compact van 76 km. en de Alpine variant die 6 dagen duurt en 106 km. telt. Aangezien ik het afgelopen jaar weinig wandelkilometers heb gemaakt leek het mij verstandig om te kiezen voor de kortste variant. Het verkeersbureau van de Kitzbühler Alpen biedt de wandelingen aan als full-service arrangement. Dat betekent wandelen van hotel naar hotel met halfpension en bagagetransport. Voor het transport van en naar Oostenrijk maak ik gebruik van de Duitse en Oostenrijkse Spoorwegen; geen stress aan mijn hoofd, het is tenslotte vakantie.

Gasthof Traube in Hopfgarten im Brixental

Zodoende stap ik deze maandagmorgen om 9:22 uur net over de landsgrens in Geilenkirchen op de Regionalzug naar Aken. Na 6 keer overstappen en 8 uur en een kwartier later heb ik in Hopfgarten im Brixental mijn einddoel van vandaag bereikt. Het is ondertussen licht gaan regenen maar gelukkig ligt mijn hotel – Gasthof Traube – op ongeveer 150 meter van het station. Na de lange reis heb ik nu behoefte aan goede maaltijd en een lekker glas bier, morgen begint de vijfdaagse hike over de Kitzbühler Alpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *