Kerken

Bron: Wandelgids Zuid-Limburg nr. 685
Afstand: 15,6 km.
Start en Finish: Restaurant The Ranch House

Mijn wandeldoel van vandaag is het nabij Venlo net over de grens met Duitsland gelegen Kerken. Ik start aan de rand van het recreatiegebied Eyller See bij een restaurant in westernstijl.

Amerikaanse vlaggen wapperen bij het Rach House

Langs een van de twee parkeerplaatsen loop ik naar het dorp Obereyll. Hier steek ik de spoorweg over en vervolg mijn weg naar Aldekerk. Eerst passeer ik de Pfarrkirche St. Peter und Paul en even later de Magdalenakirche. Na zo’n 500 meter steek ik nabij het treinstation het spoor weer over en wandel naar de Landwehrbach. De route gaat verder door uitgestrekte velden over deels verharde wegen. Het percentage asfalt ligt vandaag ietwat aan de hoge kant, ik schat zo’n 40%. Dat had van mij iets minder gemogen!

Door bossen en velden blijf ik het komende uur doorlopen tot ik weer bij de doorlopende weg – de Heronger Straße – kom. Hier ga ik rechts en volg korte tijd het fietspad richting Eyll. Indien ik de weg zou blijven volgen, dan passeer ik het eindpunt van de wandeling maar deze afkorting wens ik niet te volgen. Dientengevolge sla ik even voorbij de brug over de Schwarze Rahm linksaf het bos in. De herfst laat zich al goed zien in de bossen van Nordrhein-Westfalen, de paden zijn bezaaid met bladeren en hier en daar zie ik enkele paddestoelen.

Het is herfst in NRW

Na enige tijd passeer ik de Eyller See en zodoende bereik ik dan ook snel het eindpunt van de wandeling. De tocht was niet te moeilijk en zo goed als geheel vlak met naar mening te veel asfalt maar al met al toch een mooie herfstwandeling…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *