Kiekendief

Na een lange reis met trein en bus en een middag rondslenteren over het uitgestrekte terrein van Autoweek Live in Lelystad was ik wel aan rust toe. Met het besef van de korte termijn heb ik afgelopen week getracht een slaapplaats te bemachtigen en dat was nog een hele klus. Met Pinksteren zijn veel accomodaties volgeboekt en dat was ook het geval bij de door mij gecontacteerde B&B’s. Ik had de moed al bijna opgegeven tot ik vrijdagmiddag op een beschikbare slaapplaats stuitte in Lelystad. Binnen enkele minuten was de boeking via internet een feit en kon ik met een gerust hart afreizen naar de polder.

Bed & Breakfast "Kiekendief"

Bed & Breakfast “Kiekendief”

Dat hart werd echter weer iets ongeruster toen ik op het station Lelystad-Centrum op zoek was naar mijn aansluiting. Met de hulp van maar liefst 3 lokale buschauffeurs vond ik uiteindelijk de halteplaats van lijn 10 en na een klein kwartiertje nam ik plaats in het minibusje. Normaliter gaat het plannen van een reis via 9292OV heel goed maar in dit geval pakt het toch iets anders uit. Ik zou moeten uitstappen bij halte IJsselmeerdijk maar de chauffeur reeds stoïcijns door naar het eindpunt van de lijn, één halte verder. Niet voor één gat te vangen wandel ik weer terug maar daar is reeds het volgende probleem; waar is de Bed & Breakfast? Ik weet dat ik op een boot moet zijn en die zijn er voldoende langs het IJsselmeer maar welke kant moet ik op. In eerste instantie kies ik voor de verkeerde richting maar na een telefoontje werd ik weer op het goede pad gezet.

Uitzicht vanaf de Kiekendief op het IJsselmeer

Uitzicht vanaf de Kiekendief op het IJsselmeer

Na een wandeling langs het IJsselmeer van een ruim half uur arriveer ik bij jachthaven Flevo Marina waar mijn slaapplaats is aangemeerd. Ik zal de nacht doorbrengen op een traditionele klipper uit 1895 genaamd “Kiekendief”. De hut is niet groot maar comfortabel en ruim voldoende voor een nachtje slapen. De Kiekendief beschikt over een sfeervolle salon en vanaf het ruime dek is het heerlijk genieten van het uitzicht op de jachthaven en het IJsselmeer. Over de verblijfsomstandigheden valt mijns ziens niets aan te merken maar de afgelegen ligging gaat morgen een klein logistiek probleem opleveren.

De sfeervolle leefruimte van de Kiekendief

De sfeervolle leefruimte van de Kiekendief

Op zondag gaat er namelijk geen bus naar het station en veel alternatieven zijn er niet. De eigenaar van de Kiekendief wil mij wel een lift naar Dronten geven maar dan moet ik wachten tot alle gasten verzorgd zijn. De resterende optie is een wandeltocht door het Zuiderplasbos. Ik besluit te gaan wandelen en dat bevalt op dit vroege tijdstip uitstekend. De geschatte afstand door de kapitein was volgens mij ietwat optimistisch maar dat mag de pret niet drukken. Via een mooie route bereik ik het NS-station en kan ik verder reizen naar Nunspeet voor weer een stevige wandeling…..

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl | Nunspeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *