Knooppunt

Afgelopen zondag was de laatste van deze maand en dat betekent automatisch tijd voor het maandelijks treffen van de Pölleklup Lötterao. Vanwege de zomerse omstandigheden was het samenkomen deze keer in de vorm van een fietstocht gegoten. Na een valse start tengevolge van een lekke band kon het 7-koppig gezelschap omstreeks kwart over 2 de fietsen in beweging zetten voor een gezellige middag. Om het navigeren te vergemakkelijken had de projectleider besloten om gebruik te maken van het beproefde systeem van fietsknooppunten. In Nederland begint dit fietsknooppuntennetwerk langzaam een beetje vorm te krijgen maar bij onze zuiderburen is het al jaren een groot succes.

Kasteel Vilain XIIII te Leut

Dit eenvoudige systeem maakt Tom Tom’s overbodig en heeft voldoende aan een cijferreeks zijnde knooppunten. De nummers die we tijdens onze tocht moesten onthouden waren 41 – 51 – 57 -56 -50. Geen lottogetallen en dus ook geen reservegetal maar verdwalen is vanaf nu onmogelijk. Via Stein gaat het langs de autosnelweg A76 richting Maasmechelen. Terwijl we midden in een zeer plaatselijke bui belanden rijden we langs de Maas en het Albertkanaal naar Vucht. De route brengt ons vervolgens naar Leut waar de eerste rustpauze is gepland. De bedoeling was om bij het Kasteel Vilain XIIII op het terras neer te strijken maar dit bleek niet te kunnen wegens een groot aantal reserveringen.

Dan maar de benen strekken en een korte wandeling maken rondom het kasteel. De invloed van onze tunnel-expert werd duidelijk bij bovenstaand pad. Door een haag van bomen – als door een tunnel – bereikten we de andere kant van het bos. Niet veel later werd de Maas bereikt waar we genoten van een heerlijke picknick. Nadat de inwendige mens was versterkt konden wij onze weg veilig vervolgen. He laatste knooppunt van de dag – 50 – werd bereikt: het veer tussen Meeswijk en Berg a/d Maas. Ons laatste rustpunt lag echter 1 km verder bij fietscafé Molenveld.

Onder het genot van een lichte maaltijd en een paar Belgische biertjes kon de conclusie worden getrokken dat het een geslaagd uitstapje was geweest.

Hulde aan de organisatie…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *