Knopje

Jenson Button

9 maart 2003, de start van weer een Formule 1 seizoen. Ik zit in Sydney te kijken naar de GP van Melbourne, zo’n 900 km verderop. Lijkt ver weg maar voor Australische begrippen een kattesprong. David Coulthard wint zijn 13de en tevens laatste Grote Prijs. Morgen is het weer zover. Albert Park is wederom het circuit waar het F1 seizoen zijn aanvang neemt. Coulthard is er weer bij, nu als commentator voor de BBC. Zoals gebruikelijk zijn er natuurlijk de reglementswijzigingen. Sliks mogen weer en hybride technologie in de vorm van het Kinetic Energy Recovery System (KERS) doet zijn intrede in de hoogste autosportklasse.

Het moet spannender worden en dat wordt het ook! Althans daar lijkt het op na de kwalificatie. Géén McLaren in de 3de en laatste kwalificatie-sessie, Ferrari op een 7de en 9de startpositie en een debuterend team op de de eerste rij. Had ik een vooruitziende blik? Een voldongen feit is dat ik op 7 maart in mijn bericht over BrawnGP al hoge verwachtingen had van het voormalige Honda team.
Jenson Button op pole en Rubens Barrichello naast hem op de 2de plek. Ross Brawn kan tevreden zijn. Nu maar hopen dat ze morgen ook zo op het eerste podium van het seizoen staan. Voor onze “knopje” zou dat zijn 2de overwinning zijn en de KERS op de taart.

Het wordt spannend in de Formule 1, de eerste race in ieder geval……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *