Kölle

De zaterdag begon geheimzinnig; om 9 uur verzamelen bij het clubhuis om zondag na het ontbijt terug te keren. Eén overnachting maar geen idee waar en hoe…..

De Pölleklup Lötterao maakt zich weer op voor hun jaarlijkse kamp en enkel de kampcommissie heeft weet van het programma, de overige leden kunnen niet anders als zich gewillig laten vervoeren naar een nog onbekend oord. Al snel wordt het einddoel duidelijk, wij zijn onderweg naar Keulen. Ondanks het feit dat de gemiddelde leeftijd van het reisgezelschap ruim boven de 50 jaar ligt heeft de organisatie slaapplaatsen kunnen bemachtigen bij een jeugdherberg. Althans, dat was de bedoeling zij het niet dat er een foutje in de reservering was geslopen en er derhalve niet voldoende slaapgelegenheid bleek te zijn. Niet voor een kleintje vervaard was dit probleempje echter snel opgelost en kon de Pölle-activiteit beginnen.

Rondje Kölsch op de Heumarkt

Rondje Kölsch op de Heumarkt

Een korte wandeling bracht ons al snel naar de oever van de Rijn alwaar de kampcommissie enige uitleg probeerde te geven over het verdere verloop van de middag. Er stond een rondgang door Keulen op het programma die ons langs diverse typische kenmerken van de stad zou moeten brengen. Natuurlijk was er ruimte voor een uitgebreid pauzemoment op de Heumarkt waar de eerste Kölsch van de dag werd genuttigd. Een bezoek aan de beroemde Dom van Keulen mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Dom van Keulen

Dom van Keulen

Van al deze kilometers wandelplezier krijgt men dorst en dus werd het tijd om naar een traditioneel Brauhaus te gaan. In de brauhauskeller van Hofbrau Früh konden we een mooi plekje vinden bij de halfronde bar en al snel had de bediening onze drinkgewoonten begrepen. In zo’n brauhaus wordt niet alleen gedronken maar ook gegeten en dat in grote hoeveelheden. De door ons genuttigde riesen-schweins-Haxe (ca. 1200 g) vom Flammenwandgrill kon deze bewering niet beter bevestigen. Na nog een kleine rondgang door de stad – en enkele horeca-gelegenheden – was het de hoogste tijd om het stapelbed op te zoeken en onze roes uit te slapen.

riesen-schweins-Haxe vom Flammenwandgrill

riesen-schweins-Haxe vom Flammenwandgrill

De morgenstond bracht veel regen maar ook een uitstekend ontbijtbuffet in de jeugdherberg waarna de terugreis kon beginnen, alweer is een Pölle-activiteit succesvol beëindigd. Volgend jaar – tweede weekend in september – is er weer een kamp, waarheen zal het dan gaan??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *