Kwalificatie

Het formule 1 seizoen is bijna afgelopen. Nog 2 races (of eerder) en we weten wie de nieuwe wereldkampioen wordt. Dat er een nieuwe komt is zeker want de verdedigend kampioen heeft niets meer te verdedigen. Button, Barrichello of Vettel? Meer smaken zijn er niet.

Dit weekend is het circus neergestreken in Brazilië. De race op Interlagos is bijzonder want de heren coureurs rijden tegen de klok in en dat is niet gebruikelijk in de racerij. Dit jaar was er nog iets vreemds bij de kwalificatie.
Normaal duren de 3 kwalificatiesessies samen ongeveer 1 uur en dan is de pole-positie bekend. In 2009 niet!! Om 7 uur ‘s-avonds Nederlandse tijd werd volgens schema gestart maar tegelijkertijd regende het en niet zo’n beetje ook. Met pijpenstelen kwam het uit de lucht en er leek geen einde aan te komen. Raar land dat Brazilië, met Carnaval is het daar bloedheet en tijdens de formule 1 giet het.

Om kwart voor tien was de 2 uur en 3 kwartier durende kwalificatie eindelijk ten einde en het resultaat was onverwacht. Sebastiaan en Jenson staan ver achter aan op de startgrid. De jonge Duitser moet winnen om nog titelkansen te hebben dus dat wordt heel erg moeilijk. En Jenson is helemaal afhankelijk van de 13 collega’s die voor hem mogen starten. De team-eer is wel gered want hun ploegmaten staan mooi op de eerste rij. Wordt dan eindelijk Rubinho toch nog wereldkampioen? Tenzij er morgen een wonder gebeurt – dat kan in het katholieke Brazilië – zullen we het weten op 1 november, in het altijd moeilijke Abu Dhabi………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *