La Grande Boucle

De Tour is weer begonnen!!
De finale van Wimbledon is het begin van de Tour de France, 2 mondiale sportevenementen met allure. Sinds 1903 doorkruisen de pedalleurs het Franse landschap. Een bont gezelschap van coureurs van divers pluimage en een grote meute volgers die misschien nog wel kleurrijker zijn dan de hoofdrolspelers. Het circus van de Ronde, het is veel meer dan alleen maar wielrennen. Het is vooral ook een media-spektakel maar dat is tegenwoordig elk groot sport-evenement.

De grootste en meest traditionele etappe-koers ter wereld is 3 dagen onderweg. Gestart in Monaco en nu onderweg naar Barcelona. Al 2 keer hebben langenoten zich bemoeid met een ontsnapping en vandaag liet de relatief kleine ploeg van Skil-Shimano zich positief van voren zien. Vrijdag komen de eerste echt bergen in beeld, via Andorra de Pyreneen in om aanstaande zondag de Tourmalet – Haut Category – te bedwingen. Cancellara in het geel, hoe lang kan hij dit volhouden en kan good old Armstrong nog een rol van betekenis spelen. Op 26 juli zullen we het weten want dan is de Grande Finish op de Champs d’Elysee.

La Grand Boucle

Ondertussen kunnen we alles haarfijn volgen via de media. Langs de Lijn inclusief de eeuwenoude finishmelodie voor als je onderweg bent. En ben je thuis dan kijk je naar of Studio Sport of Sporza. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de verslaggeving van onze Zuiderburen. ‘s-avonds volgt natuurlijk de nabeschouwing die op eigen wijze wordt gepresenteerd door Mart Smeets himself. Mijn Belgische vrienden hebben ook zo’n programma en er zijn overeenkomsten. 1 presentator, 2 gasten, een aantal mooie filmpjes en een fraaie locatie als decor. De timing klopt ook, de Belgen starten om kwart voor tien en als ze klaar zijn dan begint Mart. Je hoeft dus niet te kiezen, kijk gewoon beide programma’s.

Mooie programma’s maar toch een puntje van kritiek. Philip Freriks mag van mij best door Frankrijk trekken maar vermoei mij niet met die duffe filmpjes. Laat mij maar wielrennen zien, daar draait het om bij La Grand Boucle……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *