Langwies

Genoeg verkend, nu wordt het echt tijd om te gaan wandelen. Vandaag staat een tocht van ca. 5 uur naar Langwies op het programma en van daar met de trein terug naar Arosa.

Eerst naar de Untersee alwaar het startpunt zich bevindt. Met de Spoorlijn aan mijn rechterhand loop ik bergaf door het bos, kruis vervolgens het smalspoor om even later het stuwmeer te bereiken. Veel water is er aan deze kant niet te bekennen maar dat wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de werkzaamheden ter plaatse. Aan de overkant gaat het gestaag omhoog waarbij verschillende hekken geopend en uiteraard weer gesloten moeten worden.

Regelmatig neem ik een kleine pauze, enerzijds om uit te rusten en anderzijds om te genieten van het uitzicht. Zo kijk ik van grote hoogte toe hoe de rode treinstellen van de RhB zich door het landschap verplaatsen. De ‘koe-en-de’ klokken verwelkomen mij vlak voor het minuscule dorpje Medergen. Ik laat de karakteristieke houten huisjes voor wat ze zijn en neem even later een korte rustpauze op een bankje met overweldigend uitzicht.

Bij de Seejiboden wordt het dalende pad ingezet naar het Sapünertal. Bij het dorpje Sapün kan er gekozen worden tussen de ‘Forstweg’ en de ‘Sommerweg’. De laatste leek mij leuker en de keuze was dus snel gemaakt. Via een – inderdaad – heel mooie route bereik ik uiteindelijk het station van Langwies vanwaar ik weer terug reis naar Arosa.

Terug in Arosa breng ik nog een bezoek aan het plaatselijke station om de activiteit van aanstaande woensdag te reserveren. Dan staat een beroemde treinreis op het programma en wel de Bernina Express naar het Italiaanse Tirano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *