Leutasch – Landeck

Van/naar: Leutasch – Landeck
Afstand: 13,7 km.
Hoogtemeters: ↑ 150 meter, ↓ 650 meter
Hoogste punt: 1.256 meter (Büchner Höhe)

Het belooft vandaag niet te gaan regenen, nu maar hopen dat dit ook zo zal zijn. Eerst ontbijten en dan kan de pret beginnen. Er wordt vandaag gewandeld naar Telfs en van hieruit zal de Österreichische BundesBahn (ÖBB) mij naar Landeck brengen. Het is nog frisjes als ik Weidach verlaat richting visvijver waar al enkele fanatieke vissers hun positie hebben ingenomen. Ik loop het bos in en wandel vrijwel alleen (ik kom 1 wandelaar met hond tegen) naar Moos. Hier is het de bedoeling dat ik voorlopig de route van het Jakobspad – de weg naar Santiago de Compostela – volg. Er is wel een andere optie maar de Jakobsweg heeft de voorkeur.

Jakobsweg

Onderweg naar Santiago de Compostela, even dan…

Eerst door een weide en dan via een wortelpad omhoog. Goed oppassen want door de regenval van gisteren is het ietwat glibberig geworden. Even verder kom ik bij de ‘Katzenlöcher’, een moerasgebied waar een houten pad zorgt voor enige stabiliteit. Vlakbij de ‘Ropferstuben’ bereik ik de Buchener Landesstraße. Nu gaan we dalen en flink ook, het smalle serpentinenpad  kronkelt naar de “Schlucht des Saglbaches”. Het is een enerverende afdaling en het is mij nu duidelijk waarom ik een set wandelstokken heb meegenomen. Onder in het dal gaat het weer iets omhoog maar met mate. Het wandelpad eindigt uiteindelijk bij een zgn. ‘Forststraße’ die ik in dalende lijn volg naar de “Wallfahrtskirche Birkenberg”.

vergezicht

Vergezicht vanaf het station Telfs-Pfaffenhofen

Ik ben nu aan de rand van Telfs, nog een kleine 3 km. naar het station. Daarbij neem ik een weg over het kerkhof, loop door een donker tunneltje en steek de rivier de Inn via een brug over. Op het station Telfs-Pfaffenhofen moet ik een halfuur wachten op de stoptrein naar Landeck-Zams. Aldaar is het nog zo’n 1,5 km. naar Hotel Schwarzer Adler. Morgen naar Italië…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *