Lindeboom

Bier en wandelen gaan uitstekend samen en dat zal ik vandaag bewijzen. Limburg herbergt diverse brouwerijen en Ria van de Laarschot heeft deze gekozen als uitgangspunt voor 14 wandelingen die gepubliceerd zijn in een boekwerkje met de compacte titel ‘stap mee door de bijzondere schoonheid rondom de Limburgse bierbrouwerijen’.

In een eerder stadium liep ik al eens 2 wandelingen uit deze gids en wel de Christoffel route en de  de Maar route. De schrijfster heeft 2 routes rondom de Lindeboom bierbrouwerij in het midden-limburgse Neer beschreven, een van 12 en een van 10,5 km. Ik besluit om te beginnen met de langste route en na voltooiing te beslissen over het wel of niet lopen van de kortere route.

de Neerbeek

Aldus parkeer ik mijn auto tegenover de Lindeboom bierbrouwerij en start de wandeling in zuidelijke richting. De wandeling voert voor een belangrijk deel door het mooie Leudal en langs de  hier meanderende Leubeek. Neer is bekend als historisch watermolendorp en dat wordt snel duidelijk als ik de Leumolen passeer. Als ik het startpunt weer bereik besluit ik om door te lopen naar de Sint-Martinuskerk om bij het naastgelegen eetcafé ’t Raodhoes mij te bezinnen over het eventuele vervolg van deze zonnige dag.

eetcafe 't Raodhoes

Na een heerlijk kopje koffie, een smakelijke uitsmijter en een verfrissend pilsje ben ik voldoende op krachten gekomen om het gebied ten noorden van Neer te gaan verkennen. In tegenstelling tot de route van vanmorgen nu geen tot weinig bos maar in plaats daarvan veel water. Allereerst passeer ik de Friedesse molen om vervolgens mijn weg te vervolgen langs de oever van de Maas. In het natuurgebied de Weerdbeemden wordt ik aangestaard door onverstoorbaar grazende Galloway-runderen alvorens ik mijn weg zoek langs de vele vijvers.

Fridesse molen

Vanuit Kessel-Eik draai ik weer zuidwaarts door het veld richting Neer en weldra bereik ik de bebouwde kom reeds. Het zonovergoten terras van het eetcafé is ondertussen behoorlijk bevolkt; ik wandel echter door naar de bierbrouwerij om de reis naar huis te aanvaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *