Maas Trek

Vandaag is het tijd voor een nieuw wandelevenement: de Maas Trek. De organisatie is in handen van RivierPark Maasvallei, start en finish is aan beide zijden van het veer Berg aan de Maas-Meeswijk en er is keuze uit 4 afstanden te weten 7, 13, 20 en 40 km.

In Negenoord-Kerkeweerd kun je kamperen op een vlot...

In Negenoord-Kerkeweerd kun je kamperen op een vlot…

Vanwege een verjaardagsfeest vanmiddag kiezen we voor een van de grensoverschrijdende routes en wel die van 13 kilometer. Eerst maar met de veerboot ‘Hoal Euver II’ naar België om ons in te schrijven. Achteraf blijkt er aan Nederlandse zijde ook een inschrijfpost te zijn, die hebben wij echter gemist. Het maakt allemaal niet uit want het eerste deel van de route voert sowieso over Vlaams grondgebied. Na ca. 100 meter verlaten we de N742 om onze weg via het fietspad langs Taverne Molenveld te vervolgen. Na de horecagelegenheid verlaten we het asfalt door een klaphek en lopen we verder door de uiterwaarden van de Maas. Er is amper een pad te zien maar de roze pijlen van de organisatie bieden uitkomst. Langs de rand van het natuurpark Negenoord-Kerkeweerd wandelen we naar de eerste controlepost bij Maascentrum De Wissen.

Voetveer 't Vaerke tussen Rotem en Grevenbicht

Voetveer ’t Vaerke tussen Rotem en Grevenbicht

Na een korte sanitaire stop betreden we het natuurgebied weer en via de Maasplassen komen we weer op een enigszins verharde weg. Op een kruising gaan we niet rechtdoor – richting Maaseik – maar rechtsaf over het fietspad terug naar de Maas. Het voetveer Rotem-Grevenbicht heeft het maar druk met het overzetten van de vele wandelaars op deze zonnige oktoberdag. ’t Vaerke heeft maar plaats voor 12 personen en zodoende ontstaat er een heuse file voor de aanlegplaats. Aan de overzijde gekomen slaan we direct rechtsaf – en laten Grevenbicht dus letterlijk links liggen – om over een graspad langs de Maas naar het zuiden te gaan. Na geruime tijd slaat het pad linksaf om even later weer naar rechts te gaan. Het graspad wordt een geasfalteerd fietspad dat bij Obbicht weer bij de Maas uit komt. Aan het einde van het jaagpad passeren we het monument ter herinnering aan de overtocht alhier in 1568 van Willem van Oranje.

Ouderwets genieten bij Terras Maasoever

Ouderwets genieten bij Terras Maasoever

Ter hoogte van Kasteel Obbicht is in de verte reeds het veer bij Berg aan de Maas te zien. De laatste kilometers langs de grote weg door Nattenhoven zijn niet bijster interessant maar met de finish in zicht is dat niet zo van belang. Bij het eindpunt aangekomen besloten we op ons vervoer huiswaarts te wachten bij het Terras Maasoever waar we verrast werden met ouderwetse gastvrijheid…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *