Maaspad – etappe 1

Een paar weken geleden – om precies te zijn op 4 mei – was ik in Eijsden aanwezig bij de lancering van het Maaspad. Sindsdien heb ik het aldaar aangeschafte routeboek zorgvuldig bestudeerd en gewacht op het juiste moment om met de nieuwe wandeling te beginnen.

Voetveer Eijsden - Lanaye

Voetveer Eijsden – Lanaye

Hemelvaart leek mij een mooi moment om wederom met NS en NMBS naar Eijsden af te reizen om te starten met de eerste etappe. Eijsden ligt er nog redelijk stil en verlaten bij, enkel de plaatselijke harmonie is op weg naar hun eerste optreden van de dag. Bij café De Greune Mert maak ik mijn uitrusting in orde en vertrek richting het kasteel. Via het landgoed wordt al snel de Maas bereikt waarna het dichtbegroeide pad mij naar het voetveer leidt. Gezien de prominente aanwezigheid van brandnetels ben ik zeer content met mijn kledingkeuze, een korte broek was niet op zijn plaats geweest.

Jachthaven bij kasteel De Hoogenweerth

Jachthaven bij kasteel De Hoogenweerth

Aan de overzijde van de Maas steekt de brug over het Albertkanaal bij Ternaaien boven het landschap uit en aan de Belgische oever hebben talrijke vissers hun stek ingenomen. Ik wandel langs de oever noordwaarts en passeer al snel een jachthaven. Het zal niet de laatste zijn want deMaas is populair bij waterrecreanten. Bij kasteel Oost verlaat ik het onverharde pad en wordt de route jammer genoeg vervolgd over het fietspad langs de provinciale weg. Vanaf Gronsveld wordt de grote weg gelukkig verlaten en vervolg ik mijn weg door het natuurgebied de Kleine Weerden.

Vrijthof Maastricht

Vrijthof Maastricht

Via het Gouvernement wandel ik Maastricht binnen en ben ik bijkans aan het einde van deze korte eerste etappe beland. Over de Sint Servaasbrug, langs het Onze-Lieve-Vrouweplein en uiteindelijk het Vrijthof; het zit er weer op voor vandaag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *