Maaspad – etappe 12

De feestdagen zijn weer voorbij en 2015 is alweer een paar dagen bezig. Tijd voor de goede voornemens of toch maar niet? Die van vorig jaar zijn mij goed bevallen en zodoende hevel ik ze gewoon over naar dit jaar. Met andere woorden, simpelweg doorgaan waar ik gebleven was.

Stellingmolen De Nijverheid te Ravenstein

Stellingmolen De Nijverheid te Ravenstein

Zo gezegd, zo gedaan en zodoende heb ik het Maaspad weer opgepakt. Ik kom steeds dichter bij de kust en zodoende ook steeds verder van huis. Eéndaagse tochten worden daardoor logistiek ietwat problematischer waardoor ik meerdaagse wandelingen ben gaan overwegen. Met de reservering van een B&B nabij Lith kon ik vanmorgen in Ravenstein starten met de 12de etappe van het Maaspad. Via de St. Luciakerk en het oude raadhuis verlaat ik langs de voormalige grachten het vestingstadje weer uit en vervolg mijn weg over de Maasdijk.

Waterpartij langs de dijk in Dieden

Waterpartij langs de dijk in Dieden

Deze dijk is bekend terrein. Ruim twee jaar geleden heb ik hier de Dorpenroute gewandeld en daar is de dijk een onderdeel van. Het is stil op de dijk. De minuscule dorpjes aan de linkerzijde liggen er verlaten bij en de mist ontneemt een helder zicht op het aan de overzijde van de Maas gelegen Gelderland. Zowel op de weg als op het water is er amper activiteit te bespeuren waardoor het een eenzame doch rustige wandeling wordt. Na vele kilometers bereik ik bij Megen de veerpont naar Appeltern, bekend van de aldaar gelegen modeltuinen. Ik vervolg mijn weg echter langs de oever van de Maas naar het volgende veer naar Maasbommel. Ik ben nu in de provincie Gelderland en wandel het resterende deel van de etappe door het Land van Maas en Waal.

Doorkijkje vanaf de dijk op Megen

Doorkijkje vanaf de dijk op Megen

Vlak voor de oversteek naar Lith komt er een einde aan alweer een etappe van het Maaspad. Nog net voor het invallen van de duisternis arriveer ik bij B@B De Laurier in het buurtschap Moordhuizen. Na een hopelijk goede nachtrust staat morgen de volgende etappe naar Den Bosch op het programma………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *