Maaspad – etappe 16

De weermannen en vrouwen hebben voor vandaag temperaturen tot 24 graden voorspeld en dus is het praktisch om vroeg op pad te kunnen gaan. Nadat ik heb afgerekend in het hotel wandel ik naar de nabijgelegen markt om te starten met de 16de etappe van het Maaspad.

Verdedigingswerk versus Amercentrale

Verdedigingswerk versus Amercentrale

Aan de rand van de vestingstad Geertruidenberg heb ik zicht op twee heel verschillende werelden. Aan mijn linkerzijde liggen de restanten van de vestingwerken terwijl het landschap op rechts wordt ontsierd door de Amercentrale. Via het fietspad langs het ‘Kanaal naar de Amer’ kom ik weer aan de oever van de Bergsche Maas. De route voert mij vervolgens door de Jachthaven Biesbosch naar Drimmelen. Het is nog rustig in de jachthaven, enkel een handvol botenbezitters bereiden hun vaartuig voor op het naderende watersport seizoen.

Schapen op het Beverpad van Drimmelen naar Lage Zwaluwe

Schapen op het Beverpad van Drimmelen naar Lage Zwaluwe

Bij camping de Beverburcht verlaat ik Drimmelen om te beginnen aan een ruim 5 kilometer lang jaagpad naar Lage Zwaluwe. De wandeling over de dijk trekt zich lang en roept een licht gevoel van eenzaamheid op. De rust wordt enkel verstoord door een eenzame fietser en vele luid blatende schapen. De stijgende temperatuur en het tekort aan schaduw gaat zijn tol eisen en ik ben dan ook opgelucht als ik de bebouwde kom van Lage Zwaluwe binnen loop. De pret is echter van korte duur want al snel verlaat ik het dorp via de Zwaluwsedijk. Ook deze weg is enkele kilometers lang maar ligt nu eens niet op de dijk doch er langs. In de verte zijn de Moerdijkbruggen reeds zichtbaar, eerst 2 spoorbruggen en daarachter de brug van de autosnelweg A16 over het Hollandsch Diep.

Monument langs de Moerdijkbrug

Monument langs de Moerdijkbrug

In het zicht van het monument van de Moerdijkbrug word ik gepasseerd door een camerawagen van Google. Over een tijdje is het bewijs hiervan hoogstwaarschijnlijk te aanschouwen via Street View. Ik pauzeer kort bij het monument om vervolgens de laatste kilometer naar Moerdijk af te leggen. Het wachten is op de bus naar het NS-station, het zit er weer op.

Het plannen van de laatste 4 etappes met een totale afstand van 75 km. kan beginnen……

Comment
  1. Prachtige verslagen weer!
    We gaan nu bijna gelijk op!
    Ik heb nog 64 km te gaan en die wil ik in 2 dagen tijd afleggen.
    Groeten Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *