Maaspad – etappe 19

De negentiende etappe heb ik om organisatorische redenen verdeeld over twee dagen. Op 6 mei loop ik van Stad aan ’t Haringvliet naar Sommelsdijk alwaar ik zal overnachten in een B&B. Op 7 mei vervolg ik dan mijn weg naar Stellendam om nog dezelfde het Maaspad te voltooien met etappe 20.

De Zeedijk tussen Stad aan 't Haringvliet en Middelharnis

De Zeedijk tussen Stad aan ’t Haringvliet en Middelharnis

Enfin, ik stond te schuilen aan de haven in Stad aan ’t Haringvliet. Als de bui enigszins is gaan liggen vervolg ik – met regenjas – mijn weg over de Zeedijk. Het duurde echter niet lang tot de weergoden mij verrasten met een hagelbui als meteorologische toegift. De dijk langs het Haringvliet wordt bevolkt door – hoe kan het ook anders – kuddes schapen en wordt aan de linkerzijde geflankeerd door een aantal windmolens. De dijk eindigt bij de haven Middelharnis en ik sla links af langs de binnenhaven richting Middelharnis. Ik ben bijna op de helft van de etappe en dus ook mijn slaapplaats. Middelharnis loopt vrijwel geruisloos over in Sommelsdijk en net buiten de bebouwde kom van laatstgenoemde ligt de Bed & Breakfast. Morgen staat het vervolg op het programma, eerst een hapje eten en lekker slapen….

Sluis 'Sas van Dirksland'

Sluis ‘Sas van Dirksland’

Donderdagmorgen na het ontbijt is het tijd voor de laatste wandeldag van het Maaspad. Via een aantal dijken bereik ik het kanaal Haven van Dirksland en volg dit enige tijd richting het Haringvliet. Bij de uit 1791 daterende sluis ‘Sas van Dirksland’ steek ik het kanaal over en vervolg mijn weg aan de andere zijde. Het onverharde pad voert mij langs het Haringvliet tot de verharde weg naar Stellendam. De horecagelegenheid op het eindpunt is nog niet geopend en zodoende opteer ik voor een geïmproviseerde rustpauze op een gemeentelijk bankje.

Het Kanaal Haven van Dirksland gezien vanaf de sluis

Het Kanaal Haven van Dirksland gezien vanaf de sluis

Etappe 19 is ten einde, wat rest is nog een relatief korte etappe van ca. 10 km. naar het eindpunt van het Maaspad. Die plak ik er vandaag nog aan vast, omdat het kan……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *