Maaspad – etappe 20

Het laatste stukje, nog even en dan is het Maaspad voltooid. Nog 10 kilometer en dan is het gedaan!

Molen van Stellendam

Molen van Stellendam

Langs de molen door het natuurgebied Scheelhoek loop ik met een grote bocht om Stellendam heen. Uiteindelijk kom ik bij de N57 oftewel de weg over de Haringvlietdam. Ik passeer de binnen- en buitenhaven van Stellendam om mijn weg te vervolgen over de 5 km. lange Haringvlietdam. Eenmaal boven aangekomen geniet ik even van het schitterende uitzicht op de imposante sluizen en het Haringvliet. Aan de andere zijde van de dam ligt de Noordzee en ik heb reeds zicht op het eindpunt. Ik ben er echter nog niet. Bij het dagstrand aan het Haringvliet ga ik door een tunneltje en sta ik plots op het Noordzeestrand.

Eén van de 17 Haringvlietsluizen

Eén van de 17 Haringvlietsluizen

3 kilometer kustlijn scheiden mij nog van Havana Beachclub, het eindpunt van de 20ste etappe èn het Maaspad. Het strandpaviljoen lijkt niet dichterbij te komen maar dat is natuurlijk pure illusie.  Na een stevige strandwandeling plof ik moe maar voldoen neer op het terras van het strandpaviljoen, ik heb een pilsje verdiend! Het zit er op, 415 kilometer van Eijsden naar Rockanje. De eindeloos lijkende stroken asfalt maakten dit Maaspad niet tot de mooiste route die ik ooit gelopen heb maar het wandelen langs het stroomgebied van een grote rivier heeft zeker zijn charme.

Het strand bij Rockanje - het eindpunt van het Maaspad

Het strand bij Rockanje – het eindpunt van het Maaspad

Wat nu? Een nieuwe uitdaging? Vast wel maar ik weet nog niet wat en wanneer. Eerst op zaterdag 9 mei naar Eijsden om de 1ste verjaardag van het Maaspad te vieren……..

Comments
  1. Pingback: petercremers.nl | 1 jaar Maaspad

  2. Bedankt voor je prachtige verslagen!
    Ik ben op 3 mei j.l. gefinished in Rockanje.
    Ik ben benieuwd naar je volgende uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *