Maaspad – etappe 3

Na een warme etappe afgelopen donderdag is het vandaag een stuk koeler bij aanvang van de 3de etappe van het Maaspad. De lijnen 59 en 11 van Veolia brengen mij snel en comfortabel naar Berg aan de Maas alwaar ik via een gratis overtocht Belgisch grondgebied bereik.

Voetgangersbrug naar natuurgebied De Wissen

Voetgangersbrug naar natuurgebied De Wissen

De etappe van vandaag telt 20 kilometer en voert mij naar Ohé en Laak. Net als vorige week loop ik weer de gehele route langs de grensmaas, de natuurlijke grens tussen Nederland en België. Het Vlaams gedeelte van de route is weer grotendeels verhard, het maakt deel uit uit van het populaire fietsknooppuntennetwerk. Nabij Stokkem passeer ik Maascentrum De Wissen, vanuit dit bezoekerscentrum worden tal van activiteiten georganiseerd in het natuurgebied De Wissen.

Pater Sangersbrug - twee Limburgen, één volk

Pater Sangersbrug – twee Limburgen, één volk

Ik vervolg mijn weg noordwaarts richting Maaseik. Aan mijn rechterhand ligt aan de overzijde het feestterrein van het Oud Limburgs Schuttersfeest in Grevenbicht-Papenhoven. Daar wordt momenteel gekaveld om d’n Um maar ik hoor geen enkel schot, wellicht net iets te ver weg of men heeft net een een kleine pauze. In Heppeneert zijn de eerste pelgrims reeds gearriveerd bij  de Sint-Gertrudiskerk. Ik overweeg eveneens een korte stop in het bekende bedevaartsoord maar besluit toch op eigen kracht door te lopen naar Maaseik. Via de markt van Maaseik en het standbeeld van de gebroeders van Eyck bereik ik de Pater Sangersbrug en wandel ik over de brug weer naar Nederland.

Koninkpaarden in De Rug bij Roosteren

Koninkpaarden in De Rug bij Roosteren

Vanaf hier is het afgelopen met het asfalt, de route gaat verder door het natuur- en waterwingebied De Rug. Het natuurpad kronkelt langs de maas door het hoge natte gras en over de dijk langs de maas richting Ohé en Laak. Er heerst een serene rust in De Rug, ik ben moederziel alleen en kom dus vanzelfsprekend geen andere wandelaars tegen. Enkel een groep Koninkpaarden versperren de doorgang enigszins maar met geduld en beleid is ook dat te overwinnen. Tengevolge van de minimale markering is het pad soms moeilijk te vinden, niets is echter onmogelijk en spoedig bereik ik het eindpunt van de derde etappe van het Maaspad.

Voorlopig ben ik nog ‘between jobs’ en heb dus voldoende tijd om te wandelen. Als het weer een beetje mee werkt ga ik volgende week dus rustig verder met het Maaspad….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *