Maaspad – etappe 6

Het schiet aardig op met het Maaspad. Ik ben weliswaar nog niet op de helft maar heb toch al een kwart achter de kiezen. Vandaag ga ik verder waar ik vorige week gebleven was: Reuver.

Op weg naar Kessel

Op weg naar Kessel

De 20 kilometer lange route brengt mij eerst terug naar de veerpont naar Kessel. Gelukkig heeft de routemaker niet het traject van de vijfde etappe simpelweg gekopieerd maar uitgebreid naar alternatieven gezocht en gevonden. De veerman brengt mij voor het luttele bedrag van 20 Eurocent naar de westelijke zijde van de Maas en ik vervolg mijn weg noordwaarts. Bij Kasteel Keverberg bereik ik via de trappen de markt van Kessel en binnen no-time heb ik het maasdorp ook weer verlaten. Wat volgt is een niet bijster mooie route, de oneindig lijkende asfaltweg volgt zonder noemenswaardige bochten de stroom der Maas. Enige afleiding komt van herkenningspunten op de andere oever – daar was ik woensdag jl. reeds – en de vele e-bikes die mij inhalen en tegemoet komen.

Zicht op het kloosterdorp Steyl

Zicht op het kloosterdorp Steyl

Plots is er activiteit in de vorm de sluis Belfeld-Baarlo waar diverse schepen wachten op een veilige doorgang. Hier stuit ik ook weer op een aantal e-bikers die van de gelegenheid gebruik maken om de boten-activiteit te aanschouwen. Nog steeds aan de westzijde van de Maas bereik ik even later bij Steyl de tweede oversteek van de dag. Wederom tegen een kleine vergoeding land ik veilig aan de overzijde in het kloosterdorp Steyl. Mijn verblijf in dit beschermd dorpsgezicht is echter van korte duur want even voorbij het missiehuis Sint Michael kom ik via een trap weer in de uiterwaarden van de Maas. Met de bebouwing van Steyl en Tegelen aan mijn rechterhand kom ik steeds dichter bij mijn einddoel van vandaag. Als ik via de Oude Haven en de Maaskade het centrum van Venlo betreed waan ik mij welhaast in een Duits winkelhart, ik zie amper Nederlandstalige reclameborden.

Oude Haven Venlo met theater De Maaspoort

Oude Haven Venlo met theater De Maaspoort

Bij het stadhuis eindigt etappe 6 van het Maaspad. Wordt spoedig vervolgd, verder noordwaarts……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *