Maaspad

Na mijn wandeling van vanmorgen in de omgeving van Visé stapte ik weer in de trein naar Maastricht. Na 5 minuten bereikt de Belgische stoptrein het station van Eijsden en hier ben ik uitgestapt voor een korte onderbreking.

Café De Greune Mert in Eijsden

Café De Greune Mert in Eijsden

Dit intermezzo heeft uiteraard een reden en het past ook nog in de lijn van mijn actuele favoriete tijdverdrijf. Er wordt vandaag namelijk een nieuwe wandelroute met bijbehorend boekje gepresenteerd en ik wil daar getuige van zijn. Bij café ‘De Greune Mert’ heeft een gemêleerd gezelschap zich verzameld voor de officiële ingebruikname van het lange afstand wandelpad met de treffende naam  ‘Maaspad‘. Nico Gerrits – de auteur en bedenker van de route – doet uit de doeken hoe en waarom hij op het idee is gekomen en legt uit hoe het productieproces zich heeft voltrokken. Vervolgens worden de eerste boekjes uitgereikt aan alle medewerkers en gemeentelijke vertegenwoordigers.

Nico Gerrits legt uit hoe het zo is gekomen

Nico Gerrits legt uit hoe het zo is gekomen

De volgende stap was het onthullen van het startsymbool – een natuursteen met inscriptie – in de stoep voor het café door wethouder Jacobs van de gemeente Eijsden-Margraten. En toen was daar het moment voor de eerste wandelaars om aan de eerste etappe van het Maaspad te beginnen. Vanzelfsprekend heb ik aansluitend het routeboek aangeschaft om binnenkort zelf deze nieuwe wandelroute te gaan ontdekken.

Het startsymbool van het Maaspad

Het startsymbool van het Maaspad

Comment
  1. Pingback: petercremers.nl » Maaspad – etappe 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *