Majorettes

Een keur van meisjes uit heel Limburg verzamelden zich vandaag in het Midden-Limburgse Meijel voor de Limburgse Kampioenschappen Majorette.

Sporthal De Körref was in samenwerking met de plaatselijke Majorettegroep Mèhlse Dörskes omgetoverd tot wedstrijdlocatie en om klokslag half twee kon het spektakel beginnen. Na het Limburgs Volkslied en een openingsdans was het tijd voor de wedstrijd. 40 deelnemers stonden op de startlijst, verdeeld in diverse leeftijdscategorieën en dan was er ook nog de keuze uit solisten, duo’s, groepen en shows met en zonder accessoires. Voordeel van zo’n uitgebreide onderverdeling is natuurlijk dat er dan ook veel kampioenen zullen zijn.

Zodoende werden de 2 jongste deelneemsters van St. Caecilia 1866 uit Geleen Limburgs Kampioen, ze haalden de norm-score èn waren de enige deelneemsters in hun categorie. Ik was vandaag meegereisd met de supporters van Drumfanfare en Majorettenkorps Irene/Lucia uit Beek. Zij hadden vandaag 3 ijzers in het vuur, 2 solisten en een trio. Om 4 uur had elke deelneemster haar kunsten vertoond en kon de jury de balans opmaken.

Het drietal van Irene/Lucia mocht een gouden medaille in ontvangst nemen, beide solisten haalden een verdienstelijke 2de plaats en ze zijn allemaal geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 18 januari 2012 in Oss.

Ruby, Salina, Danee, Riëlla en Maaike van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.
Succes in Oss…

Comment
  1. Pingback: Digipete.nl » Krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *