Mariënwaerdt-Linge

Poging nummer 2, nu met zon. Hoezo nummer 2, heeft u iets gemist? Ja, maar dat kan ook niet anders. Ik heb de eerste poging angstvallig geheim gehouden. Vorige week was ik reeds in Geldermalsen voor deze NS-wandeltocht, ik ben ook gestart maar halverwege heb ik gebruik gemaakt van de optionele afkorting. Aanhoudende regen weerhield mij om de volledige route te voltooien, In Beesd heb ik de trein terug naar Geleen genomen. Jammer maar helaas.

Vandaag dus de herkansing, de weersvoorspellingen zien er een stuk rooskleuriger uit en dus ga ik het nog een keer proberen. Al vroeg gaat de wekker voor de eerste trein naar Geldermalsen. Tengevolge van mijn ervaring van afgelopen week kan ik de eerste 9 kilometers lopen zonder routebeschrijving. Vanaf Beesd moet ik de beschrijving echter weer raadplegen, het nu volgende gedeelte heb ik namelijk nog niet bedwongen. De gehele route blijf ik de Linge op gepaste afstand volgen, soms aan de linker- en soms aan de rechterzijde. Ik passeer dorpen waar ik nog nooit van gehoord had: Rumpt, Rhenoy en Acquoy. Ik had gedacht om bij Fort Asperen een korte rustpauze in te kunnen lassen. Echter, wegens restauratiewerkzaamheden was het fort gesloten. Even verder bij de indunatiesluizen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ben ik getuige van een bijzondere actie. Een rondvaartboot moet een van de sluizen passeren en dat is geen sinecure want het past maar net, chapeau voor de kapitein!!

Het einddoel – Leerdam – is niet ver meer meer en inderdaad, spoedig wordt de glasstad bereikt. De zon schijnt nog steeds, snel terug naar Geleen. ik wil nog even een blik gaan werpen naar de MP-feesten……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *