Met één oog op België

Vorige week is het oefenen voor de Kennedymars 2010 gestart. De 10 km lange Mini-mars was leuk maar natuurlijk ook peanuts. De afstanden moeten meer worden maar hoe pak je dat aan?

Ik kan natuurlijk bij mijn voordeur naar rechts of naar links gaan en dan een paar uur in de wilde weg lopen tot ik weer thuis ben. Een betere optie is om aan georganiseerde tochten deel te nemen. Er is dan keuze uit diverse afstanden die allemaal mooi zijn gemarkeerd door de organiserende vereniging. Echter, deze tochten zijn vrijwel altijd in het weekend en dat komt niet altijd even goed uit. Ik maak veel gebruik van beschreven routes. In mijn boekenkast staat een hele rij met wandelboekjes gevuld met diverse routes met verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden.

In augustus vorig jaar heb ik een boekje aangeschaft van On Track. Naast boekwerken hebben zij ook een webpagina waar – tegen een kleine vergoeding – een groot arsenaal aan routes kan worden gedownload. Vandaag heb ik gekozen voor de 18 km lange wandeling met de fraaie naam “Met één oog op België”. De tocht start bij Café Lombok in Berg aan de Maas en zal daar ook weer eindigen.

Gedurende 3 uur wandel ik tussen het Julianakanaal en de Maas, voornamelijk asfaltwegen met af en toe een stukje onverhard. De weersomstandigheden zijn redelijk; soms een zonnetje, dan een beetje regen en vooral langs het water een stevige wind. Via Graetheide en Born gaat het naar Schipperskerk waarna er duidelijkheid komt over de naamgeving van de route. Terwijl ik zuidwaarts loop naar Grevenbicht zie ik aan mijn rechterhand België op de andere maasoever. Bij fietsknooppunt 19 bevindt zich het voetveer naar Rotem maar ik zal vandaag de rijksgrens niet overschrijden. Verder gaat het naar Obbicht en de laatste kilometers naar het eindpunt in Nattenhoven.

Het zit er op voor vandaag, morgen verkiezingen en daarna zoek ik weer een mooi traject uit voor een stevige wandeling. Het kan een georganiseerde tocht zijn, bijvoorbeeld aanstaande zondag de Grensstreektocht van WSV Echt vanaf Landgoed Hommelheide in Susteren.
Maar anders heb ik nog wel een boekje in de kast……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *